στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Instagram/ @camille_pidoux
EYES

4 tips για να αντιμετωπίσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια -Η κρέμα που κάνει θαύματα


Μπορεί οι διακοπές των Χριστουγέννων να τελείωσαν και να έχουμε επιστρέψει στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, ωστόσο τα ξενύχτια, η κατανάλωση αλκοόλ αλλά και πιο αλμυρών γευμάτων έχουν... αποτυπωθεί στα μάτια μας.

Η συσσωρευμένη κούραση, το ξενύχτι, η κατανάλωση αλκοόλ ή αλατιού είναι αιτίες που οι σακούλες στα μάτια γίνονται πιο έντονες.

Αν λοιπόν δεν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που στις διακοπές απολαύσανε τον καναπέ τους και χαλάρωσαν πλήρως, συμπληρώνοντας 10ωρα ύπνου… τα 4 tips που ακολουθούν σας αφορούν.

Νερό: Είναι κάτι σαν γιατρικό. Το νερό είναι απαραίτητο συστατικό που συμβάλλει στη λαμπερή, υγιή όψη της επιδερμίδας. Μετά την περίοδο των διακοπών φροντίζουμε να καταναλώνουμε περισσότερο νερό, ενώ προσέχουμε και τη διατροφή μας, να περιέχει λιγότερο αλάτι και να είναι εμπλουτισμένη με φρούτα και λαχανικά.

Μάσκα ματιών: Ίσως ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε τη μάσκα ματιών στο ψυγείο. Απαραιτήτως μετά τις διακοπές, επενδύστε σε μία μάσκα ματιών, την οποία φροντίστε να έχετε βάλει στο ψυγείο για να ανακουφίσετε την περιοχή των ματιών και να μειώσετε τις σακούλες αλλά και τους μαύρους κύκλους.

Gua Sha: Ακόμα δεν είστε fan tων gadget ομορφιάς, ίσως ήρθε η στιγμή να επενδύσετε σε ένα. Με το gut sha, κάνοντας μασάζ στην περιοχή των ματιών βοηθάτε στην κυκλοφορία του αίματος αποσυμφορίζοντας ουσιαστικά την περιοχή. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε μία σταγόνα λάδι για να είναι πιο εύκολες οι κινήσεις.

Gua sha tips από την brow expert, Harouls:

Κρέμα ματιών και εφαρμογή: Αν οι σακούλες επιμένουν, μέρες μετά τις διακοπές, ίσως πρέπει να σκεφτείτε να επενδύσετε σε μία διαφορετική κρέμα ματιών. Ένα προϊόν με ενισχυμένα συστατικά που βοηθούν στην ενυδάτωση της περιοχής. Να θυμάστε πάντα, η σωστή εφαρμογή είναι το βασικό μυστικό για αποσυμφόρηση. Ξεκινάτε την εφαρμογή κάτω από τις σακούλες και κάνοντας ελαφρές πιέσεις κινείστε πάνω από το φρύδι, ακολουθώντας τη φορά των φρυδιών σας.

Η πρόταση μας; Ceramighty eye cream, από Drunk Elephant. Μία κρέμα ματιών που έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα.

SHARE