γυναίκα με νυφικό

5 beauty tips για όλες τις νύφες του καλοκαιριού

Το νυφικό μακιγιάζ έχει απλοποιηθεί.

Πηγαίνοντας μερικά χρόνια πίσω, το bridal makeup είχε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Η βάση ήταν βαριά, με στόχο να κρατήσει όλη τη βραδιά, ακόμα και αν η νύφη ιδρώσει, συγκινηθεί κλπ. Τα κοψίματα ήταν έντονα, έτσι ώστε να γράφουν άψογα στην κάμερα.

Οι λάμψεις έκαναν αντίθεση με το υπόλοιπα makeup και ήταν και πάλι σε σημεία, όπως οι εσωτερικές κόγχες ματιών, για να γράψουν στο φακό. Επιπλέον, το foundation συνέχιζε στο ντεκολτέ αλλά και σε σημεία του σώματος που δεν ήταν ντυμένα.

Το 2023, το bridal makeup έχει αλλάξει ριζικά.

Η φυσικότητα έχει την τιμητική της. Στόχος του bridal makeup, να αναδειχθούν τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε γυναίκας. Τίποτα δεν είναι έντονο, τίποτα δεν είναι βαρύ, τίποτα δεν είναι υπερβολικό, τίποτα δεν είναι περιττό.

Οι ατέλειες καλύπτονται, τα χαρακτηριστικά δεν αλλοιώνονται. Οι λάμψεις δεν είναι έντονες, είναι διακριτικές, ξεχωρίζουν μόνο σε φυσικό φως, ανάλογα πώς πέφτει στο πρόσωπο. Το foundation αναμειγνύεται με ενυδατικά προϊόντα και ο λόγος είναι η λαμπερή βάση. Θέλουμε όλα να είναι λεπτόρρευστα, απαλά, διακριτικά.

Με άλλα λόγια το bridal makeup look έχει προσαρμοστεί στο 100% με την παγκόσμια τάση ομορφιάς, που θέλει τη φυσικότητα να πρωταγωνιστεί.

Σε αυτήν την τάση προσαρμόζονται και τα tips που πρέπει να ακολουθήσει μία νύφη, για να έχει το τέλειο makeup look, καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς.

  1. Επενδύστε σε ένα face mist. Ενυδατώστε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι κάτι που το απαιτεί ο καλοκαιρινός καιρός, ενώ με το συγκεκριμένο προϊόν θα είστε λαμπερές.
  2. Να έχετε μαζί σας το κραγιόν. Αποφύγετε το matte και πείτε ναι σε ένα ενυδατικό, το οποίο ίσως δεν κρατήσει, όμως αυτή η γυαλάδα είναι μοναδική.
  3. Περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας πριν το γάμο. Αποφύγετε να κάνετε κάποια εξειδικευμένη θεραπεία, η οποία ίσως δημιουργήσει ξεσπάσματα στην επιδερμίδα σας ή σημάδια και προτιμήστε κάτι που θα σας ενυδατώσει και θα σας χαρίσει λάμψη.
  4. Κάνετε το δοκιμαστικό μακιγιάζ, πρωινή ώρα και αφήστε το μέχρι το βράδυ. Παρατηρήστε πώς κάθεται η βάση, αν έχετε περιττή λιπαρότητα και γενικότερα αν κράτησε το αποτέλεσμα και ενημερώστε την επαγγελματία που θα συνεργαστείτε.
  5. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς και τον καθρέφτη σας. Στο δοκιμαστικό δε χρειάζεται να αναρωτιέστε πώς θα γράψει στην κάμερα το μακιγιάζ. Αν κάτι σας αρέσει στον καθρέφτη σας, θα γράψει άψογα και στο φακό. Τέλος, εμπιστευτείτε την άποψη των ειδικών και στο δοκιμαστικό, αφήστε τους να σας προτείνουν κάτι που πατάει, ταιριάζει πάνω στο δικό σας στιλ.