γυναίκα με παλτό και σακάκι

Women in their 50s: 5 makeup tips ιδανικά για ώριμες επιδερμίδες -Δίνουν λάμψη και φρεσκάδα

Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά, σε ένα ώριμο δέρμα, με λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Καθώς τα χρόνια περνούν, οι εκφράσεις μας αποτυπώνονται στο πρόσωπο μας. Σίγουρα υπάρχει και η γνωστή χαλάρωση της επιδερμίδας, η οποία όμως σε συνδυασμό με τις εκφράσεις μας, έχει σαν αποτέλεσμα το πρόσωπο μας να αποκτά ρυτίδες και λεπτές γραμμές.

Τα δύο σημεία που γράφουν έντονα οι ρυτίδες είναι τα μάτια και τα χείλη. Είναι ουσιαστικά και τα δύο σημεία που πρέπει να προσέξουμε λίγο παραπάνω στο μακιγιάζ. Απαλές, ταμποναριστές κινήσεις και σίγουρα όχι υπερβολές στα προϊόντα που εφαρμόζουμε, είναι τα δύο βασικά tip, όμως δεν αρκούν μόνο αυτά.

Υπάρχουν προϊόντα που πρέπει να αποφεύγουμε και προϊόντα που πρέπει να εντάξουμε, καθώς μεγαλώνουμε. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν λοιπόν όλες οι γυναίκες άνω των 50 ή γενικότερα όσοι έχουν έντονες ρυτίδες και λεπτές γραμμές στο πρόσωπο τους;

  1. Ξεχάστε την πούδρα: Αν θέλετε να κάνετε mat κάποιο σημείο στο πρόσωπό σας, μπορείτε σαφέστατα να εφαρμόσετε πούδρα. Ωστόσο, η πούδρα κάτω από τα μάτια ή γύρω από τα χείλη σας είναι πολύ πιθανό να κάνει πιο έντονες τις γραμμές και τις ρυτίδες. Προτιμήστε ένα κρεμώδες προϊόν βάσης, δουλέψτε το καλά, με ταμποναριστές κινήσεις, να εισχωρήσει στην επιδερμίδα και μην επιβαρύνετε το δέρμα σας με κάποιο άλλο υλικό.
  2. Χρειάζεστε μολύβι χειλιών: Αν οι γραμμές στα χείλη είναι έντονες, το μολύβι χειλιών είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να οριοθετήσετε τα χείλη σας. Δουλέψτε το πάνω στη γραμμή των χειλιών σας και αν θέλετε βγείτε ελαφρώς εκτός, συμπληρώστε και το εσωτερικό και κλειδώστε με το κραγιόν σας.
  3. Πείτε ναι σε κρεμώδη προϊόντα: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το πουδρέ ρουζ σας με ένα κρεμώδες. Δουλέψτε το ταμποναριστά, πάνω στα μήλα σας και αποκτήστε λαμπερή, ροδαλή επιδερμίδα. Η διάσημη makeup artist Gucci Westman χρησιμοποιεί και λανσάρει κρεμώδη προϊόντα, τα οποία συνιστά ανεπιφύλακτα για ώριμες επιδερμίδες.
  4. Αντικαταστήστε το eyeliner με ένα μολύβι ματιών: Αν έχετε παρατηρήσει ότι το eyeliner δεν κάθεται καλά στο βλέφαρό σας, δεν είναισ ε απόλυτη ευθεία και γενικότερα δε στρώνει, δοκιμάστε να το αντικαταστήσετε με ένα μολύβι ματιών, το οποίο θα στρώσετε με ένα πινέλο ή ακόμα και μία μπατονέτα.
  5. Τονίστε τα φρύδια σας: Τα φρύδια χάνουν την πυκνότητα τους, καθώς τα χρόνια περνούν. Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ένα μολύβι ή ένα gel φρυδιών και να σχηματίζετε τα φρύδια σας. Αποφύγετε τις υπερβολές, κινηθείτε στο φυσικό τους χρώμα και σχήμα και το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, για κάθε makeup look.