χρωματιστά eyeliners

5 tips για να χρησιμοποιήσεις το eyeliner σαν επαγγελματίας

Οι καλύτερες εμφανίσεις με eyeliner μπορεί να φαίνονται απλές, στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο εύκολη τεχνική μακιγιάζ.

Ακόμα και για επαγγελματίες, η εφαρμογή eyeliner είναι ίσως από τα πιο δύσκολα κομμάτια, που απαιτεί χρόνια εξάσκηση και φυσικά καλά, εύκολα στη χρήση προϊόντα.

Η εκμάθηση του τρόπου εφαρμογής eyeliner απαιτεί χρόνο και εξάσκηση. 

Για κάθε εφαρμογή όμως υπάρχουν μυστικά και tips που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος.

Τα 5 tips που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν αρκετά. Βρείτε χρόνο να καθίσετε σε μία καρέκλα, μπροστά σε έναν καθρέφτη, έχοντας μαζί eyeliner και να κάνετε την πρακτική σας:

1. Προετοιμάστε το καπάκι

Αρχικά θα πρέπει να γεμίσετε το καπάκι των ματιών σας. Η τεχνική «priming» βοηθά τις χρωστικές να κολλάνε καλύτερα στο δέρμα σας, ώστε να διαρκούν περισσότερο. Χρησιμοποιήστε λίγο primer βλεφάρων κατά μήκος του βλεφάρου σας και, στη συνέχεια, προσθέστε μια πινελιά concealer από πάνω για να δημιουργήσετε μια λεία, ομοιόμορφη επιφάνεια. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε σκιά ματιών στο βλέμμα σας, κάντε το πριν εφαρμόσετε το eyeliner σας, διαφορετικά, η σκιά ματιών θα καλύψει και θα μουτζουρώσει το μάτι σας.

2. Βρείτε το κατάλληλο προϊόν

Όταν επιλέγετε ένα eyeliner, το κύριο μέλημά σας είναι να βρείτε το προϊόν που σας ταιριάζει. Οι αρχάριοι μπορεί να μην ξέρουν πως να το εφαρμόσουν με ακρίβεια, γι' αυτό συνιστούμε να προτιμήσετε μολύβι επειδή είναι λίγο πιο εύκολο να το δουλέψετε.

Αφού μάθετε πως να χρησιμοποιείται το μολύβι, είστε έτοιμοι και για eyeliner σε μορφή κρέμας ή τζελ. Αυτά μπορούν να σας δώσουν πιο ακριβή σχήματα και προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο αποτέλεσμα που θέλετε να δημιουργήσετε.

Μόλις γίνετε expert, μπορείτε να κάνετε αναβάθμιση και σε υγρό eyeliner.

3. Προσοχή στην εφαρμογή

Τώρα έρχεται το δύσκολο κομμάτι - η εφαρμογή. Μόλις είστε έτοιμοι να εφαρμόσετε το eyeliner, κρατήστε το καπάκι σας κλειστό και πιέστε το απαλά τεντωμένο. Μην τραβάτε το δέρμα, γιατί αυτό μπορεί να σας δημιουργήσει ρυτίδες, ενώ παραμορφώνετε και το μάτι σας.

Πάρτε το eyeliner σας και εφαρμόστε τέσσερις κουκκίδες κατά μήκος της γραμμής των βλεφαρίδων. Καθώς σχεδιάζετε, ξεκινήστε με μια λεπτή γραμμή για να βεβαιωθείτε ότι την έχετε ίσια. Μπορείτε πάντα να επιστρέψετε και να την κάνετε πιο παχιά.

Θυμηθείτε, μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερο προϊόν, αλλά δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε χωρίς να αφαιρέσετε όλο το μακιγιάζ των ματιών σας. Μόλις τελειοποιήσετε αυτό το μάτι, απλώς επαναλάβετε τη διαδικασία για το άλλο μάτι.

4. Τελειώστε με μία κίνηση

Απλώς τραβήξτε τη γραμμή που επιθυμείτε στο τέλος του ματιού σας με μία μικρή κίνηση στο τέλος.

5. Τέλος καθαρίστε και επεξεργαστείτε

Ήρθε η ώρα να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μουτζούρες. Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι τα μάτια σας είναι ομοιόμορφα. Απομακρυνθείτε από τον καθρέφτη και ρίξτε μια ματιά. Αν δείτε ότι η μία πλευρά είναι λοξή ή λίγο πιο χοντρή, κάντε ό,τι μπορείτε για να τις εξομαλύνετε. Το να κάνεις ένα λάθος δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, το μόνο που μένει είναι να εφαρμόσετε μάσκαρα και σκιές ματιών.