Τζένιφερ Λόπεζ

Πώς να ελαχιστοποιήσετε τις γραμμές στα χείλη: 6 tips για τις γυναίκες άνω των 50

Θέλω να ξεκινήσω το συγκεκριμένο άρθρο, τονίζοντας ότι οι ρυτίδες κάθε είδους είναι φυσιολογικές, όμορφες και πραγματικές.

Αν ψάξετε στο google «γραμμές χειλιών», από τα πρώτα που θα δείτε είναι και ο συγκεκριμένος ορισμός: Οι ρυτίδες των χειλιών, ή οι γραμμές του καπνιστή, είναι οι κάθετες γραμμές που σχηματίζονται στα χείλη των ηλικιωμένων.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι γραμμές των χειλιών μπορεί να υπάρχουν σε ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, καπνιστές ή μη. Κουνάμε το στόμα μας για να μιλήσουμε, να χαμογελάσουμε, να αναπνεύσουμε, να φάμε, η λίστα συνεχίζεται. Είναι εντελώς φυσιολογικό λοιπόν με την πάροδο του χρόνου και την κίνηση, να προκύπτουν φυσικές γραμμές. 

Δεδομένου λοιπόν ότι κάθε γυναίκα είναι μοναδική και κάθε χαρακτηριστικό ξεχωριστό, ενώ ατέλειες δεν υπάρχουν πουθενά και σε κανέναν, αν αισθάνεστε ότι αυτές οι κάθετες γραμμές πρέπει σε κάποιες περιστάσεις να ελαχιστοποιηθούν, για να είναι καλύτερο το αποτέλεσμα του μακιγιάζ, μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές που ακολουθούν.

Είναι σημαντικό να μην παραλείψετε κανένα από τα παρακάτω tips, για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

1. Διατηρήστε τα χείλη ενυδατωμένα. Είναι το Α και το Ω για να αποφύγετε την ξηρότητα, η οποία κάνει τις γραμμές πιο έντονες.

2. Δοκιμάστε ρετινόλη, κατάλληλη για τα χείλη. Αυτό το hero συστατικό είναι επίσης υπέροχο για αυτή τη μικρή περιοχή και θα κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση των γραμμών δημιουργώντας και διατηρώντας τη σύνθεση κολλαγόνου. Να είστε προσεκτικοί με τους ερεθισμούς, γι' αυτό η φόρμουλα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι κατάλληλη για την περιοχή των χειλιών. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με συνεχή χρήση, θα βοηθήσει στην πρόληψη των ρυτίδων των χειλιών.

3. Προστατέψτε τα χείλη σας από τον ήλιο. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Azadeh Shirazi, MD, το SPF είναι το κλειδί. «Η προστασία των χειλιών σας από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική, καθώς οι ακτίνες UV υποβαθμίζουν το κολλαγόνο μας» εξηγεί ο Shirazi στο Allure. Τα χείλη είναι μια από τις περιοχές που οι άνθρωποι συχνά ξεχνάνε να προστατεύουν και εκτός από τους προφανείς κινδύνους της βλάβης από τον ήλιο, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στα χείλη είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο χωρίς SPF.

4. Δοκιμάστε ένα Lip Plumper. Ουσιαστικά γεμίζοντας τα χείλη βοηθά παράλληλα στη μείωση των γραμμών για πιο γεμάτο, πιο αναζωογονημένο αποτέλεσμα.

5. Κάνετε απολέπιση. Είναι ένα βασικό tip για να διατηρείτε τα χείλη σαρκώδη και ενυδατωμένα, ενώ παράλληλα το lip scrub αποτρέπει τις βαθιές γραμμές που προσαρμόζονται γύρω από την περιοχή του στόματος.

6. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να βάλετε κραγιόν. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσετε τα χείλη σαρκώδη και νεανικά είναι να κάνετε μασάζ στα χείλη καθημερινά. Ακόμη και το χτύπημα των χειλιών, με τα δάχτυλα, κατά την εφαρμογή του κραγιόν, βοηθάει στην αύξηση της κυκλοφορίας, βελτιώνοντας το χρώμα και τον όγκο τους. Τέλος το υλικό απλώνεται ομοιόμορφα και το αποτέλεσμα στο μακιγιάζ χειλιών είναι εξαιρετικό.