Αν ψάχνετε το καλύτερο αντηλιακό για λιπαρό δέρμα, αυτά τα 6 είναι πραγματικά best sellers

Αν ψάχνετε το καλύτερο αντηλιακό για λιπαρό δέρμα, αυτά τα 6 είναι πραγματικά best sellers

Όπως ήδη γνωρίζουν όσοι έχουν λιπαρό ή μεικτό δέρμα, ακόμη και τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου ίσως δεν ταιριάζουν καθόλου, στο δικό τους τύπο δέρματος. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί ένα εξαιρετικό για κάποιον αντηλιακό, μπορεί για έναν άλλον να είναι τρομερά λιπαρό, κάτι που μπορεί να κάνει το δέρμα ακόμα πιο γυαλιστερό και λιπαρό από ότι ήδη είναι.

Το αντηλιακό είναι ένα από τα must βήματα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος οποιουδήποτε, (καθαρισμός, ενυδάτωση, spf, αυτή η τριλογία είναι γνωστή). Όχι μόνο προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες UV, αλλά αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει ότι το αντηλιακό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της γήρανσης του δέρματος - για να μην αναφέρουμε ότι μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι πρέπει να φοράμε αντηλιακό και τον χειμώνα. Ναι, ακόμα κι αν έχει συννεφιά! 

Για όσους έχουν λιπαρό δέρμα, η επιλογή του ιδανικού αντηλιακού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το σημαντικό, είναι να αναζητάτε φόρμουλες που δεν είναι φαγεσωρογόνες και έχουν ένδειξη ότι είναι κατάλληλες για λιπαρά δέρματα. Ουσιαστικά, ψάχνετε για προϊόν που έχει λεπτόρρευστη υφή, λεπτή λοσιόν ή τζελ, και όχι μια πλούσια κρέμα. Επιπλέον, ιδανικά δεν πρέπει να περιέχει λάδι, να είναι μη φαγεσωρογόνα φόρμουλα και να μην περιέχει άρωμα.

Είναι σημαντικό, ανεξάρτητα από τον τύπο της επιδερμίδας σας, να δοκιμάζετε και να τεστάρετε το αντηλιακό. Για παράδειγμα, ένα αντηλιακό αν είναι κατάλληλο για λιπαρά δέρματα, θα το καταλάβετε τις ημέρες με έντονη ζέστη και όχι το χειμώνα. Εξίσου σημαντικό είναι πώς θα αντιδράσει και το δέρμα, καθώς δε θέλετε ανεπιθύμητα ξεσπάσματα με σπυράκια και ερεθισμούς. 

Μετά από αρκετά μεγάλη έρευνα και ανάγνωση πολλών αξιολογήσεων, καταλήξαμε στα ιδανικά αντηλιακά για λιπαρά δέρματα. Πρόκειται για προτάσεις που αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες και στον καύσωνα - όπως αυτός που θα έχουμε τις προσεχείς ημέρες στη χώρα μας - και που δεν προκαλούν κανένα είδος ξεσπάσματος της επιδερμίδας.

Αγαπημένα αντηλιακά που έχουν 10/10 rate και που θα αγοράζαμε ξανά και ξανά, όλοι. Ακόμα και όσοι δεν έχουμε λιπαρό δέρμα. 

Supergoop! Unseen Sunscreen SPF 30Murad Oil and Pore Control Mattifier SPF45+Garnier Ambre Solaire Over Makeup Super UV Protection Mist SPF50SkinCeuticals Ultra Facial UV Defense SPF50 Sunscreen ProtectionLa Roche-Posay Anthelios UVMune 400 SPF50+ Oil Control FluidKiehl's Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 PA++++