γυναίκα με σακάκι
Φωτογραφία: Instagram/@camillepidoux
SUN DAMAGE

Τα τοπ αντηλιακά ματιών για φέτος - Προστάτεψε την πιο ευαίσθητη περιοχή του προσώπου σου


Η αντηλιακή προστασία των ματιών από τον ήλιο είναι απαραίτητη καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου — ωστόσο το καλοκαίρι νιώθουμε έντονα την ανάγκη να προστατέψουμε τα μάτια μας και μάλιστα με υψηλό δείκτη προστασίας SPF

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι από τα πιο ευαίσθητα στο σώμα. Συχνά μένει απροστάτευτο από τον ήλιο, καθώς οι περισσότεροι αποφεύγουμε την εφαρμογή αντηλιακού κοντά στα μάτια, άλλωστε είναι και απαγορευτικό για τα περισσότερα αντηλιακά προσώπου.

Το ευαίσθητο δέρμα της περιοχής των ματιών είναι πιο επιρρεπές σε βλάβες από τον ήλιο - κάψιμο, εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων - από άλλα μέρη του δέρματος, γι' αυτό και αυτή η περιοχή του προσώπου απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα.

Παρόμοια με τον τρόπο που αντικαθιστούμε μια ενυδατική κρέμα ημέρας με SPF με μια πιο ενισχυμένη κρέμα νύχτας πριν τον ύπνο, ανάλογα πρέπει να κινηθούμε και με την κρέμα ματιών. Τι θέλουμε; Ουσιαστικά θέλουμε ένα προϊόν να προστατεύει το δέρμα κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα άλλο για να καταπραΰνει και να αναπλάθει τη νύχτα.

Η επιλογή της σωστής κρέμας ματιών με SPF μπορεί να είναι δύσκολη, ιδιαίτερα αν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Το δέρμα των βλεφάρων είναι πιο λεπτό από το γύρω δέρμα του προσώπου, επομένως μπορεί να είναι πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς. Χρειάζεται καλή έρευνα και δοκιμή προϊόντων.

Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, εκτός από την ενυδατική ματιών με δείκτη προστασίας SPF, τα γυαλιά ηλίου και τα καπέλα είναι εξίσου εξαιρετικές, σχεδόν αναγκαίες επιλογές για προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία γύρω από τα μάτια.

Αν το αντηλιακό προσώπου δεν είναι κατάλληλο για την περιοχή των ματιών σας - δεν αναγράφεται δηλαδή στην ταμπέλα του προϊόντος -, οι επιλογές που ακολουθούν σας αφορούν.

Supergoop Bright-Eyed 100% Mineral Eye Cream SPF 40
Avene Stick Levres SPF50+ Αντιηλιακό Στικ Χειλιών-Ματιών
CeraVe Sunscreen Stick SPF 50

Colorescience Total Eye 3-in-1 Renewal Therapy SPF 35
LIERAC Sunissime Αντηλιακό stick Ματιών Spf50
SkinCeuticals Physical Eye UV Defense SPF 50

Tip: Ακόμα και όταν εφαρμόζουμε εξειδικευμένο αντηλιακό ματιών, αποφεύγουμε να πηγαίνουμε κοντά στην περιοχή των ματιών. Κινούμαστε πάνω στο κόκαλο, αλλά και πάνω από το φρύδι, για να αποφύγουμε τυχόν ερεθισμούς.

SHARE