περιποίηση επιδερμίδας

Αντηλιακή προστασία και ακμή - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και τα προϊόντα που πρέπει να προτιμήσεις

Το αντηλιακό είναι ένα από τα βασικά προϊόντα περιποίησης και προστασίας, το οποίο χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.

Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά προϊόντα, με εξειδικευμένες φόρμουλες που καλύπτουν τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. 

Αν πάμε μερικά χρόνια πίσω, αρκετοί θεωρούσαν περιττό το αντηλιακό και η βασική αιτία ήταν η λιπαρή, κολλώδης φόρμουλα. Παρά τα αποδεδειγμένα οφέλη του αντηλιακού για την υγεία και τα καλλυντικά, αρκετοί απέφευγαν την εμπειρία εφαρμογής και ο βασικός λόγος ήταν η αίσθηση του προϊόντος.

Το 2023, τα αντηλιακά είναι πλέον λεπτόρρευστα, απαλά, φιλικά για κάθε τύπο δέρματος, ακόμα και για το δέρμα με τάση για ακμή.

Σήμερα, αρκετές αντηλιακές φόρμουλες είναι απόλυτα αποδεκτές από κάθε τύπο δέρματος – στην πραγματικότητα συνδυάζονται άψογα με άλλα προϊόντα στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος, φοριούνται όλη την ημέρα και, το πιο σημαντικό, δεν οδηγούν σε ξεσπάσματα της επιδερμίδας.

Το πιο σημαντικό που πρέπει να αναφέρουμε είναι ότι ένα δέρμα με τάση ακμής χρειάζεται τη γνώμη δερματολόγου, για οποιοδήποτε προϊόν χρησιμοποιεί. Επιπλέον δέρματα που ξεσπούν, έχουν την ανάγκη να εφαρμόζουμε προϊόντα που τους κάνουν να αισθάνονται άνετα στο δέρμα , ακόμα κι αν αυτό είναι το αντηλιακό. Ίσως λοιπόν χρειαστεί να κάνετε πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξετε στην πιο ευχάριστη υφή.

Παρακάτω, στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε τα καλύτερα αντηλιακά για δέρμα με τάση ακμής που προστατεύουν το δέρμα σας χωρίς να επιδεινώνουν τις υπάρχουσες ατέλειες ή να προκαλέσουν μελλοντικά σπυράκια.

Neutrogena Clear Face Oil-Free Sunscreen SPF 55Caudalie Vinosun Protect Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου SPF50 50mlThank You Farmer Sun Project Light Sun Essence Αντηλιακή Λοσιόν Προσώπου SPF50Anthelios Oil Correct Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου Για Λιπαρές Επιδερμίδες SPF50+Colorescience Sunforgettable® Total Protection™ Face Shield Flex SPF 50 - Fair 55mlDermalogica Porescreen SPF 40 Mineral SunscreenSkinCeuticals Physical Matte UV Defense SPF 50