μοντέλο σε καμπάνια Zara
New trend in town /Φωτογραφία: Ζara
WAX TIPS

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα σπυράκια μετά την αποτρίχωση ή το ξύρισμα - Μετά από πόση ώρα μπορείς να πας στην παραλία


Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορεί να βγάλουμε σπυράκια στο σώμα μας, την καλοκαιρινή περίοδο.

Το ξύρισμα είναι ο πιο γνωστός λόγος, όμως δεν είναι μόνο αυτός. Ας δούμε αναλυτικά έναν προς έναν τους λόγους και ας σημειώσουμε τι πρέπει να προσέχουμε, για να αποφύγουμε την εμφάνιση τους.

Όσες επιλέγετε αποτρίχωση με κερί/χαλάουα, κάντε την τουλάχιστον 48 ώρες πριν βγείτε στην παραλία, καθώς τόσο χρειάζεται για να αποκατασταθεί ο ερεθισμός του δέρματος.

Αν προτιμάτε το ξυραφάκι, φροντίστε να έχετε ξυριστεί το προηγούμενο βράδυ, ακολουθώντας τους βασικούς κανόνες-καθαρή κεφαλή, πάντα σε βρεγμένο δέρμα, ενυδάτωση με κατάλληλο προϊόν μετά. 

Αν κάνετε laser, θα πρέπει να ρωτήσετε τον ειδικό στο ινστιτούτο που επισκέπτεστε για να σας ενημερώσει πότε μπορείτε να βγείτε στον ήλιο. Στη δική σας κατηγορία είναι ακόμα πιο σημαντική η αντηλιακή προστασία με προϊόν που περιέχει υψηλό δείκτη προστασίας.

Με άλλα λόγια ανεξάρτητα από τη μέθοδο αποτρίχωσης που επιλέγετε, πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για να αποφύγετε ανεπιθύμητα σπυράκια.

Το πιο σημαντικό tip που πρέπει να κρατήσετε είναι η ενυδάτωση. Ενυδατώστε τις περιοχές που έχετε αποτριχώσει, ξυρίσει, με προϊόντα που καταπραϋνουν τους ερεθισμούς. Για παράδειγμα, το έλαιο jojoba συνίσταται σε ανάλογες περιπτώσεις καθώς έχει ανακουφιστικές ιδιότητες. 

Info: Μεγάλη προσοχή στα αρώματα. Μη χρησιμοποιείτε άρωμα πριν την έκθεσή σας στον ήλιο.

Ορισμένα καλλυντικά προϊόντα όπως είναι τα αρώματα αλλά και άλλα καλλυντικά είναι πιθανό να προκαλέσουν φωτοευαισθησία και κατά συνέπεια ανεπιθύμητα σπυράκια. Ακόμα και μετά από περιορισμένη έκθεση στον ήλιο μπορεί το δέρμα να κοκκινίσει, να πρηστεί, να εμφανίσει δυσχρωμίες αλλά και σπυράκια. Όσοι έχουν ανοιχτή επιδερμίδα, πρέπει να προσέχουν περισσότερο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι οι σκουρόχρωμες είναι ασφαλείς.

Φωτοευαισθησία μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και συστατικά που περιέχονται σε αντιρυτιδικές κρέμες και φάρμακα-χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτά που είναι για την καταπολέμιση της ακμής, καλλυντικά με άρωμα και τα αποσμητικά.

SHARE