Γυναικείο πρόσωπο
Φωτογραφία: Unsplash/Andrey Zvyagintsev
ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

Απολέπιση: Η κίνηση-ματ που θα σου χαρίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο μαύρισμα


Όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει και οι ημέρες θα είναι ηλιόλουστες, τόσο περισσότερο θα σκεφτόμαστε τις επισκέψεις μας στην παραλία και κατ'επέκταση, το μαύρισμα.

Με το μαύρισμα, το δέρμα δείχνει πιο σμιλεμένο και sexy.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της ζωής στην Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα ο καιρός.

Ήδη από τα μέσα της άνοιξης, ό,τι εκτίθεται από το σώμα μας στην ηλιακή ακτινοβολία (χέρια, πρόσωπο, λαιμός, ντεκολτέ), αλλάζει ένα με δύο τόνους.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, από νωρίς, να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα μας, για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στο μαύρισμα.

Δεν περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή να προετοιμάσουμε την επιδερμίδα -από το πρόσωπο, μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών-, για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη και πιο βασική θεραπεία που πρέπει να εντάξουμε στην εβδομαδιαία περιποίηση της επιδερμίδας μας, είναι η απολέπιση.

Αν και δεν συστήνεται για τις ημέρες που είμαστε μαυρισμένες, καθώς μπορεί να επηρεάσει το μαύρισμα, η απολέπιση είναι απαραίτητη.

Είτε με κάποια DIY συνταγή ή με ένα προϊόν του εμπορίου, τουλάχιστον μία μεν δύο φορές την εβδομάδα κάνουμε απολέπιση, με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Το προϊόν που χρησιμοποιούμε για το πρόσωπο είναι διαφορετικό από αυτό του σώματος, (οι κόκκοι για την απολέπιση του προσώπου πρέπει να είναι πιο μαλακοί).

Επίσης, είναι σημαντικό να προσέξουμε τον τύπο της επιδερμίδας μας, πριν επιλέξουμε το απολεπιστικό προϊόν, ενώ πάντα δοκιμάζουμε σε μία μικρή περιοχή για να παρατηρήσουμε τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τι πετυχαίνουμε με την απολέπιση;

-Αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα

-Η επιδερμίδα είναι λεία και καθαρή

-Το μαύρισμα είναι ομοιόμορφο

Σημαντική υπενθύμιση: Δεν ξεχνάμε να εφαρμόζουμε αντηλιακό σε όποια περιοχή προσώπου και σώματος εκτίθεται στον ήλιο, χειμώνα, καλοκαίρι.

SHARE