γυναίκα με κόκκινο κραγιόν

Αρώματα με oriental νότες που θα σας ταξιδέψουν - Τα απόλυτα winter perfumes

Υπάρχουν πολλά, διαφορετικά αρώματα, τα οποία χωρίζονται σε κατηγορίες. 

Floral, ανατολίτικα, ξυλώδη, φρέσκα που θυμίζουν καθαριότητα, κάθε ένας επιλέγει τι του ταιριάζει, ανάλογα τη διάθεση του, την προσωπικότητα του και φυσικά την εποχή.

Τον χειμώνα τείνουμε να επιλέγουμε πιο βαριά αρώματα, σε σχέση με το καλοκαίρι. Οι χαμηλές θερμοκρασίες απαιτούν έντονα αρώματα, όπως είναι τα ανατολίτικα. Αρώματα με oriental νότες, που έχουν έντονο ξυλώδη, musk χαρακτήρα. 

Βασική νότα σε αυτά τα αρώματα, το ούτι. Το ούτι είναι ένα από τα πιο ακριβά και σπάνια συστατικά στον κόσμο. Απελευθερώνεται από τη ρητίνη του δέντρου Angar (Aquilaria). Όταν το δέντρο αρρωστήσει με μόλυνση από μύκητες, αρχίζει να απελευθερώνει την πολύτιμη ρητίνη - η οποία χρησιμοποιείται ως νότα σε πολλά αρώματα.

Το ούτι όμως δεν είναι το μόνο συστατικό που συναντάμε σε ανατολίτικα αρώματα. Μπαχαρικά, musk, καπνός και πολλά ακόμη συνθέτουν αρώματα που μένουν αναλλοίωτα και αφήνουν τη σφραγίδα τους, σε όποια επιδερμίδα εφαρμοστούν.

Στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε κάποια από τα πιο αγαπημένα μας oriental αρώματα και σας τα παρουσιάζουμε. Εκλεπτυσμένες, εξαιρετικές αρωματικές επιλογές που αξίζουν μία θέση στο boudoir σας. Σκεφτείτε ότι είναι μία αρωματική επένδυση, για αυτό μη διστάσετε να κάνετε την αγορά. Αυτή την περίοδο, κάποια από αυτά, θα τα βρείτε σε έκπτωση. 

Tom Ford, Oud Wood - Eau de Parfum: Το ξύλο Oud είναι ένα από τα πιο σπάνια, πολύτιμα και ακριβά συστατικά στο οπλοστάσιο ενός αρωματοποιού. Το εξωτικό τριανταφυλλιά και το κάρδαμο δίνουν τη θέση τους σε ένα καπνιστό μείγμα σπάνιου ξύλου ούτι, σανταλόξυλου και βετιβέρ. Τα φασόλια Tonka και το κεχριμπάρι προσθέτουν ζεστασιά και αισθησιασμό. 
Byredo, Accord Oud Eau De Parfum: Το άρωμα Accord Oud Eau De Parfum προκύπτει από το δίδυμο Oud Immortel και Accord Oud που δημιουργήθηκε γύρω από το Oud, έναν ειδικό τύπο ξύλου, το οποίο, λόγω της χρήσης του σε παραδοσιακά θυμιάματα και αρώματα έχει αποκτήσει μεγάλη πολιτισμική σημασία και η ύπαρξή του έχει καταγραφεί σε ένα από τα παλαιότερα γραπτά κείμενα παγκοσμίως-τις Σανσκριτικές Βέδες από την Ινδία.
Kilian, Smoking Hot Eau de parfum: Το βράδυ δεν υπάρχουν κανόνες, παρά μόνο ένας: just be Smoking Hot. Το νέο άρωμα του οίκου Kilian Paris, από την οσφρητική οικογένεια Smokes, είναι μια πραγματικά καραμελωμένη απόλαυση. Με νότες από το απόλυτο Kentucky Tobacco, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο συστατικό στη σύγχρονη αρωματοποιία, εμπλουτισμένο με το άρωμα sisha καπνού με γεύση μήλου και την άγρια ένταση από βανίλια Bourbon.
Ανακαλώντας τα πάντα από ευρωπαϊκά clubs μέχρι hookah lounges της Ανατολής, το Smoking Hot επαναπροσδιορίζει τα smokey αρώματα του σήμερα και μας παρασύρει σε μια αίσθηση που είναι too hot to handle.
YSL, Black Opium Eau De Parfum: Όταν η ηλεκτρισμένη ενέργεια του μαύρου καφέ συναντά την δυναμική θηλυκότητα των λευκών λουλουδιών.
Η ζωντανή, αισθησιακή και εθιστική αντίθεση του φωτός και του σκοταδιού.
Συμφωνία μαύρου καφέ – Άνθη πορτοκαλιάς – Ξύλο κέδρου – Βανίλια.
Diptyque, Eau Duelle Eau De Parfum: Ένα άρωματικό ταξίδι αντιθέσεων που συνδυάζει τη γλυκύτητα της βανίλιας με τον πικάντικο χαρακτήρα από τα ανατολίτικα και συναρπαστικά μπαχάρια.