Φρύδια

Brow lamination: Το δώρο που πρέπει να κάνετε στα φρύδια σας, σύμφωνα με την beauty editor

Δεν ξέρω αν φταίει η εγκυμοσύνη που διανύω ή είναι απλά κατάλοιπα του lockdown και νιώθω τόσο την ανάγκη να ανανεώσω το δέρμα μου, τα μαλλιά μου και κάθε χαρακτηριστικό στο πρόσωπο μου, ξεκινώντας από τα φρύδια μου, όμως το calendar μου είναι fully booked από ραντεβού για ολική αναδόμηση.

Ένα από αυτά τα ραντεβού ήταν το brow lamination ή αλλιώς η ανόρθωση των φρυδιών μου, για να γίνει το βλέμμα μου πιο φωτεινό, πιο έντονο.

Έχω αναφέρει σε πολλά άρθρα μου -και νομίζω θα συνεχίσω για πολλά χρόνια να το γράφω- ότι τα πυκνά, πλούσια φρύδια είναι το απόλυτο must της δεκαετίας και νομίζω είναι ελάχιστες πλέον οι γυναίκες που αναζητούν λεπτό, τοξοειδές φρύδι.

Το 2021, λοιπόν, επιτάσσει πυκνά, πλούσια φρύδια, με natural όψη όμως. Τονίζω το θέμα της φυσικότητας, καθώς πριν μερικά χρόνια είχαμε περάσει στο άλλο άκρο, σε αυτό που επέβαλλε η Kim Kardashian ή για να είμαι πιο κατανοητή η Huda Beauty. Τα φρύδια έγιναν τόσο έντονα, bold, που το αποτέλεσμα ήταν τρομερά άγριο.

Σήμερα θέλουμε έντονα φρύδια, όμως, όχι τόσο dark, που να επισκιάζουν κάθε άλλο χαρακτηριστικό προσώπου. Πραγματικά, υπήρχε μία περίοδος που ακόμη και κατάξανθες γυναίκες είχαν έντονα μαύρα φρύδια!

Το 2021 έχει ορίσει το σχήμα των φρυδιών να είναι όπως πρέπει να είναι, κατά τη δική μου άποψη τουλάχιστον. Ούτε τρομερά φαρδύ και μαύρο, αλλά ούτε λεπτό και με τόξο που κάνει γωνία μικρότερη από 90 μοίρες.

Τα θέλουμε καλοχτενισμένα, με φορά προς τα πάνω. Όπου χρειάζεται -δηλαδή όπου έχουμε φυσικά κενά ή απλά έχουμε εμείς επέμβει με τσιμπιδάκι και ο θύλακας της τρίχας έχει κλείσει- να προσθέσουμε ελάχιστο χρώμα, για να δημιουργήσουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Το brow lamination, το οποίο προσωπικά έκανα στην Harouls, έχει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια θεραπεία για τα φρύδια, στα οποία εφαρμόζεται ένα ειδικό serum.

Τα φρύδια μου έχουν φορά προς τα πάνω, σαν να τα χτένισα πριν μερικά λεπτά και, όπως με ενημέρωσε η Χαρά, η ιδιοκτήτρια του Harouls, έτσι θα παραμείνουν, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα. Το μόνο που πρέπει να κάνω είναι να εφαρμόζω ένα ενυδατικό serum -χτενίζοντάς τα με φορά προς τα πάνω- και τα φρύδια μου έχουν το τέλειο σχήμα.

Επίσης το brow lamination έβαψε ελαφρώς την άκρη των φρυδιών μου και γέμισε κάποια κενά που είχα.

Αξίζει να αναφέρω ότι αφαιρέθηκαν ελάχιστες τρίχες με τσιμπιδάκι και συγκεκριμένα όσες ήταν εντελώς εκτός σχήματος.

Με άλλα λόγια, το 2021 είναι περιττό το τσιμπιδάκι αλλά και το ψαλίδι για τα φρύδια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε στο 100% το μάκρος των φρυδιών και να δημιουργήσουμε πυκνά φρύδια. Πάμε σε ένα πιο natural shape και το αποτέλεσμα είναι απλά εξαιρετικό. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε!

Ένα ακόμη tip που προτείνω είναι τις ημέρες που βάφεστε έντονα να περνάτε ελάχιστη brow mascara, σε απαλή απόχρωση. Αυτές που προτείνω παρακάτω είναι εξαιρετικές επιλογές για να ολοκληρώσετε το makeup look σας.

Glossier, Boy BrowBenefit, Gimme Brow Volumizing Eyebrow GelNYX, Tinted Brow MascaraKIKO, Eyebrow FibersTom Ford, Fiber Brow GelΗ σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι τυχαία