Η απολέπιση χειλιών είναι must.
Γυναίκα με εντυπωσιακά κόκκινα χείλη/Photo:Shutterstock
DIY LIP SCRUB

DIY Lip Scrubs για τέλεια χείλη και στις διακοπές -Με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας


Τα απαλά, ενυδατωμένα χείλη είναι κάτι που αναζητούν οι περισσότερες γυναίκες.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που η φυσική ομορφιά πρωταγωνιστεί, θέλουμε χείλη υγιή, απαλά, ζουμερά.

Η καθημερινή περιποίησή τους είναι must, όπως φροντίζουμε πρόσωπο και σώμα με skincare προϊόντα, αντίστοιχα και τα χείλη απαιτούν φροντίδα, με κατάλληλα προϊόντα.

Το lip balm είναι το πρώτο, βασικό προϊόν που χρειαζόμαστε χειμώνα, καλοκαίρι. Την ώρα που εφαρμόζουμε τις κρέμες προσώπου, απλώνουμε στα χείλη μας το balm και το έχουμε πάντα μαζί μας, στην τσάντα μας για να το ανανεώσουμε όταν χρειάζεται.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο αυτό. Μία ακόμη θεραπεία είναι απαραίτητη για να διατηρούμε τα χείλη υγιή και να μην τα βλέπουμε ξηρά και ξεφλουδισμένα.

Ο λόγος για την απολέπιση. Με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας και του μπάνιου μας μπορούμε μόνες μας, εύκολα να φτιάξουμε απολεπιστικά χειλιών.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κόκκους ζάχαρης-καστανή ή λευκή- ή αλάτι. Αναμειγνύουμε μία κουταλιά της σούπας από κόκκους, με το φυσικό έλαιο που προτιμάμε, λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο. Δημιουργούμε μία παχύρευστη πάστα και τη διατηρούμε για όσο διάστημα θέλουμε.

https://www.instagram.com/p/CAtX75rp90K/

Μπορούμε να κάνουμε scrub στα χείλη καθημερινά ή όποτε κρίνουμε ότι χρειάζονται έξτρα περιποίηση. Αποφεύγουμε την απολέπιση μόνο όταν είναι ξεφλουδισμένα τα χείλη, για να μην τα επιβαρύνουμε.

Τέλος αν δεν είστε fan των DIY συνταγών, στην αγορά υπάρχουν πολλά καλά και οικονομικά απολεπιστικά χειλιών. Με μία μικρή έρευνα θα βρείτε το δικό σας αγαπημένο.

SHARE