Μοντέλο με σαρκώδη χείλη
Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image
LIP SCRUB

Scrubs για απαλά χείλη που μπορείς να φτιάξεις μόνη στο σπίτι -Δίνουν διάρκεια στο κραγιόν


Η ξηρότητα των χειλιών είναι κάτι που μας απασχολεί όλο το χρόνο, την περίοδο του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα.

Η αφυδατωμένη όψη είναι αποτέλεσμα έλλειψης νερού αλλά και κακής περιποίησης.

Όπως συμβαίνει με κάθε σημείο του σώματος μας και του προσώπου μας, τα χείλη απαιτούν περιποίηση με εξειδικευμένα προϊόντα. Και φυσικά η φροντίδα τους δεν σταματά στην απλή εφαρμογή balm και ενυδατικού κραγιόν.

Για να μεγιστοποιήσουμε την απαλή, ενυδατωμένη όψη τους, είναι απαραίτητο να εντάξουμε στη ρουτίνα περιποίησης την απολέπιση.

Με συστατικά που σίγουρα έχουμε όλοι στο σπίτι, όπως ζάχαρη και λάδι μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε scrub χειλιών. Αρκεί μία κουταλιά λάδι ή βούτυρο καρύδας να αναμειχθεί με μισή κουταλιά ζάχαρη λευκή ή καστανή σε κόκκους.

Απλώνουμε την παχύρευστη πάστα στα χείλη και κάνουμε απαλό μασάζ, χωρίς να δημιουργούμε τραυματισμούς. Κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό. Η εφαρμογή ενυδατικού balm μετά την απολέπιση είναι απαραίτητη, για να έχουμε τη μέγιστη ενυδάτωση των χειλιών.

Μία ακόμη DIY συνταγή για scrub χειλιών είναι να αναμείξουμε μία κουταλιά μέλι με 2 κουταλιές ζάχαρη. Αν φτιάξουμε παραπάνω μείγμα μπορούμε είτε να το φυλάξουμε για μελλοντική χρήση ή να το χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο άλλο σημείο σώματος, όπως είναι τα χέρια, οι αγκώνες, τα γόνατα, οι φτέρνες ή ακόμη και σε ολόκληρο το σώμα.

Όπως συμβαίνει με τα χείλη, που μετά την απολέπιση χρειάζονται ενυδάτωση με lip balm, έτσι και για το σώμα απαιτείται αμέσως μετά ενυδατική κρέμα ή body butter.

Tip: Δοκιμάστε να κάνετε απολέπιση λίγα λεπτά πριν το μακιγιάζ και την εφαρμογή κραγιόν. Θα δείτε ότι η εφαρμογή θα είναι πιο εύκολη, το χρώμα θα γράψει πιο έντονα, ενώ τα χείλη σας θα είναι απαλά και juicy!

SHARE