γυναίκα με ξανθά μαλλιά
Φωτογραφία: Rouje
THE DIY TIP

Πώς θα αποκτήσεις ξανθιές ανταύγειες με φυσικό τρόπο -Το απλό tip


Θέλετε και εσείς να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας, τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει;

Σαν να έχετε κάνει ανταύγειες κυρίως στις άκρες ή όπως τα ανοίγει ο ήλιος το καλοκαίρι, όταν απολαμβάνουμε για ώρες τον ήλιο

Αν σας αρέσουν οι πιο ανοιχτοί τόνοι μαλλιών και δεν θέλετε να μπείτε στη διαδικασία βαφών ή κάποιας τεχνικής ξανοίγματος, υπάρχουν DIY συνταγές που σε συνδυασμό με τον ήλιο, έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αναφέρουμε τον πιο γνωστό και ίσως τον πιο εύκολο DIY τρόπο να ανοίξετε το χρώμα των μαλλιών σας. Είτε είστε καστανή και θέλετε ξανθιές ανταύγειες ή ξανθιά και θέλετε ένα πιο έντονο, φωτεινό χρώμα, με αυτό το υλικό θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ο λόγος φυσικά για το χαμομήλι.

Το χαμομήλι βοηθά στην αναζωογόνηση της λάμψης των μαλλιών ενώ σε συνδυασμό με τον ήλιο χαρίζει φυσικές ανταύγειες. Όλα αυτά συμβαίνουν λόγω της κερσετίνης, ένα φλαβονοειδές - ή, αυτό που δίνει στα φυτά τη χρωστική τους - που βρίσκεται στο χαμομήλι. Η κερσετίνη είναι γνωστό ότι αναστέλλει την τυροσινάση, η οποία είναι ένα ένζυμο που βοηθά στον έλεγχο της παραγωγής μελανίνης στα μαλλιά και που κάνει το χαμομήλι ένα αποτελεσματικό DIY ξανοίγματος του χρώματος των μαλλιών.

Όταν χρησιμοποιείται με μέλι, ή ακόμα και μόνο του, το χαμομήλι αλλάζει διακριτικά τον συνολικό τόνο των μαλλιών σας. Αν αυτό που σας ενδιαφέρει είναι οι φυσικές ανταύγειες, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε σε πιο στοχευμένα σημεία των μαλλιών σας.

Για να κάνετε τα μαλλιά σας πιο ανοιχτά χρησιμοποιώντας χαμομήλι, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να πάρετε μερικά φακελάκια τσαγιού, να τα αφήσετε να βράσουν για λίγο, ώστε το τσάι να είναι δυνατό και στη συνέχεια να το αφήσετε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάλτε το τσάι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ρίχνοντας ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι αν θέλετε. Ψεκάστε το και αφήστε τα μαλλιά σας να μουλιάσουν για 30 λεπτά έως μία ώρα το πολύ, πριν τα ξεπλύνετε.

Ακολουθήστε αυτή την DIY συνταγή ως μάσκα, μετά το λούσιμο και σταδιακά θα δείτε το χρώμα να ανοίγει.

SHARE