γυναίκες με λευκά φορέματα
Φωτογραφία: Instagram/@sirthelabel
HAIR OILING

6 λάδια μαλλιών για λάμψη και απαλή υφή -Πώς να σιγουρευτείτε ότι θα κάνουν όντως δουλειά


Είναι μια πανάρχαια πρακτική που βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο για την ικανότητά της να αποκαθιστά τη δύναμη, τη λάμψη και την υφή των μαλλιών.

Μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει το λάδι μαλλιών;

Το λάδι μαλλιών είναι το viral beauty trend αυτή τη στιγμή στο TikTok, όμως το συγκεκριμένο προϊόν χρονολογείται στην πραγματικότητα χιλιάδες χρόνια πίσω. 

Συγκεκριμένα αποτελούσε σημαντικό τελετουργικό της Αγιουρβέδα που σήμερα έχει περάσει από γενιά σε γενιά στη Νότια Ασία αλλά και παγκοσμίως. »Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες και οι άνδρες στην Ινδία έχουν τόσο πυκνά, γυαλιστερά μαλλιά είναι επειδή κάνουν στους εαυτούς τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα ένα εβδομαδιαίο μασάζ κεφαλιού χρησιμοποιώντας αναζωογονητικά, θρεπτικά έλαια», εξηγεί η Anita Kaushal, συνιδρύτρια της Mauli Rituals, στο blog του Net-a-Porter. «Η λιπαρότητα των μαλλιών επηρεάζει σοβαρά την ποιότητα των μαλλιών και συνεπώς την πυκνότητά τους. Αφού ξεπλύνετε τα έλαια, θα δείτε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο γεμάτα, πιο απαλά και πιο λαμπερά.»

Έχουν όλοι ανάγκη από κάτι τέτοιο όμως;

Είναι όντως τόσο καλό το λάδι για τα μαλλιά;

Ενώ το λάδι μαλλιών προσφέρει άμεσα οφέλη, συγκεκριμένα λάμψη και ενυδάτωση, αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η συνεπής χρήση του. Μόνο με τακτική χρήση μπορεί να επωφεληθεί κάποιος τις ιδιότητες του. 

Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που φέρουν επιφανειακές λύσεις γρήγορης διόρθωσης και επανόρθωσης για πιο όμορφα μαλλιά, όμως αν θέλετε να ενθαρρύνετε την ισχυρή, υγιή αναγέννηση, είναι ζωτικής σημασίας να θρέψετε το τριχωτό της κεφαλής με λάδι μαλλιών. Μετά από συνεπή, τακτική, εβδομαδιαία χρήση, θα παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά είναι πιο απαλά, πιο γεμάτα και απλά φαίνονται υγιή. Πέρα από αυτό, τα έλαια λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο για να βελτιώσουν την αναγέννηση.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τη χρήση του, ωστόσο ιδανικά μία φορά την εβδομάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί στη hair care ρουτίνα.

Moroccan Oil
Aveda
Loreal Professionel
Saryna Key
L'oreal Elvive
Sebastian Professional
SHARE