Γυναίκα με κοντό καρέ
Φωτογραφία: Shutterstock
ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ

Γιατί είναι απαραίτητο να ενυδατώνεις τις άκρες των μαλλιών σου το καλοκαίρι


Το λάδι μαλλιών είναι ένα προϊόν το οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε ακόμα και στην παραλία.

Τα μαλλιά -και κυρίως οι άκρες- ταλαιπωρούνται σχεδόν καθημερινά. Το πιστολάκι, η πρέσα, το ψαλίδι μαλλιών, η έκθεσή τους στον ήλιο αλλά και το θαλασσινό αλάτι, τα διάφορα προϊόντα styling, όλα αυτά επιβαρύνουν τα μαλλιά και γι'αυτό απαιτείται εντατική ενυδάτωση.

Το καλοκαίρι, καθώς αυξάνονται οι επισκέψεις μας στην παραλία, είναι απαραίτητο να ενυδατώνουμε κυρίως τις άκρες.

Χρειάζεται ελάχιστη ποσότητα στα δάχτυλά μας για να καλύψουμε όλα τα μαλλιά μας.

Είναι, επίσης, σημαντικό κάποιες φορές να κάνουμε και μάσκα, χρησιμοποιώντας ένα ενυδατικό λάδι.

Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά αποφεύγουμε την εφαρμογή του στις ρίζες. Αν, όμως, είναι ξηρά και αρκετά ταλαιπωρημένα εφαρμόζουμε, αφήνουμε για μία ολόκληρη νύχτα και ξεπλένουμε το επόμενο πρωί.

Για να καθαρίσουμε καλά τα μαλλιά μας, από το ενυδατικό λάδι, εφαρμόζουμε πρώτα σαμπουάν σε στεγνά μαλλιά, τρίβουμε καλά και ύστερα ξεπλένουμε με νερό.

Μετά το μπάνιο και ενώ τα μαλλιά μας είναι ακόμα νωπά, πριν αλλά και μετά το styling με πιστολάκι, πρέσα ή ψαλίδι μαλλιών αλλά ακόμα και το βράδυ όταν ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας, εφαρμόζοντας προϊόντα skincare, φροντίζουμε και τις άκρες των μαλλιών μας, με ελάχιστο λάδι.

Είναι το προϊόν που πρέπει να εντάξουμε στην καθημερινή μας περιποίηση, για να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή υγιή, λαμπερά μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες.

SHARE