Μακιγιάζ violette
Φωτογραφία: @violette_fr
THE MAKEUP TRICK

Το εύκολο trick για να τονίσετε το βλέμμα σας -Σαν να φοράτε mascara


Ένας από τους πιο βασικούς στόχους στο μακιγιάζ, είναι να τονίζουμε το βλέμμα μας.

Αυτό γίνεται εύκολα με την εφαρμογή mascara, στις βλεφαρίδες, όμως πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Αν δε σας αρέσει το έντονο μακιγιάζ στα μάτια ή απλώς δε θέλετε κάποιες φορές να εφαρμόζετε σκιές, υπάρχει ένας άλλος τρόπος, να κάνετε το βλέμμα σας πιο έντονο.

Χρησιμοποιώντας ένα μόνο προϊόν, τα μάτια σας θα τονιστούν και το βλέμμα σας θα γίνει ακόμα πιο έντονο. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε αρκετά προσεχτικοί, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμό.

Θα χρειαστείτε ένα kohl ή αλλιώς μαλακό μολύβι ματιών και σταθερό χέρι, για να πετύχετε το trick, που τονίζει τα μάτια.

Ουσιαστικά θέλουμε να εφαρμόσετε μολύβι στις άνω, εσωτερικές ρίζες των βλεφάρων σας και αν θέλετε μπορείτε να εφαρμόσετε και στις κάτω. 

Κρατάτε το μολύβι στα χέρια σας, το έχετε ξύσει, όμως το έχετε δουλέψει στο χέρι σας, για να μαλακώσει η μύτη μπροστά και το εφαρμόζετε στις ρίζες των βλεφάρων.

Σηκώνετε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα πάνω, εφαρμόζετε το μολύβι πάνω στις άνω ρίζες των βλεφαρίδων σας και πηγαίνετε από την εξωτερική γωνία των ματιών, μέχρι την εσωτερική. Αν αντέχετε και το έχετε ξανακάνει, σηκώνετε ελαφρώς και το μάτι σας, για να τονίσετε περισσότερο τις εσωτερικές ρίζες.

Σε περίπτωση που δείτε ότι έχετε μουντζουρωθεί στο άνω κινητό βλέφαρο, μπορείτε με ένα πινέλο ματιών ή ακόμα και μία μπατονέτα, να μπλεντάρετε το μολύβι, να σβήσει ελαφρώς και να γίνει πιο φυσικό το αποτέλεσμα.

Στην εικόνα που ακολουθεί, στο μοντέλο έχουν βάψει τις άνω και κάτω εσωτερικές ρίζες των βλεφάρων, με μολύβι, ενώ έχει σβηστεί ελαφρώς και στο κινητό βλέφαρο, για πιο smokey αποτέλεσμα. Δείτε πόσο φυσικά, τονισμένο είναι το βλέμμα της:

Αν θέλετε ακόμα πιο έντονο βλέμμα, εφαρμόζετε μολύβι και στις κάτω ρίζες των βλεφάρων.

Η συμβουλή μας είναι να αποφύγετε το μαύρο μολύβι και να προτιμήσετε καφέ ή γκρι, για να είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με mascara.

SHARE