Κέιτ Μπλάνσετ

Το ιδανικό γιορτινό μακιγιάζ για γυναίκες άνω των 50 -Οι πολύτιμες συμβουλές του Μάνου Βυνιχάκη

Την περίοδο των εορτών, η λάμψη, το κόκκινο κραγιόν και τα τονισμένα μάτια είναι πινελιές που ξεχωρίζουν στο makeup look.

O Μάνος Βυνιχάκης, top makeup artist, προτείνει το ιδανικό look για τις γυναίκες άνω των 50. Σε ένα αναλυτικό YouTube video δείχνει step by step όλα όσα πρέπει να κάνουμε για να πετύχουμε ένα festive look, με πρωταγωνιστή φυσικά… το κόκκινο κραγιόν.

Πρώτο και πιο σημαντικό βήμα, η περιποίηση-ενυδάτωση της επιδερμίδας. Με μία λοσιόν και μία ενυδατική, ο Μάνος Βυνιχάκης δίνει μεγάλη προσοχή στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, γιατί, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, η λάμψη είναι κάτι που πηγάζει εκ των έσω.

Δεύτερο βήμα, ο σχηματισμός των φρυδιών. Ένα από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να τονίσουμε. Με ένα μολύβι, ο ίδιος δουλεύει απαλά το σχήμα των φρυδιών, αναδεικνύοντάς το.

Με μία υγρή σκιά που περιέχει shimmer και είναι nude τονίζει το άνω κινητό βλέφαρο και τις κάτω ρίζες των βλεφάρων. Με μία καφέ απαλή σκιά τονίζει τις εξωτερικές γωνίες των ματιών, σβήνοντας πάντα με ανοδική φορά. Ενισχύει τη λάμψη των βλεφάρων με μία shimmery σκιά στο κέντρο. Τελευταίο βήμα φυσικά, η mascara, η πινελιά που αναδεικνύει οποιοδήποτε μακιγιάζ ματιών, από το πιο φυσικό μέχρι το πιο έντονο.

Δίνει χρώμα στα ζυγωματικά με ένα απαλό ροζ ρουζ, ενώ ολοκληρώνει το look με μολύβι και κραγιόν σε φλογερή κόκκινη απόχρωση, η ιδανική για τη festive περίοδο των Χριστουγέννων.

Τέλος με ένα highlighter, σε συγκεκριμένα σημεία προσθέτει λάμψεις, κάνοντας έτσι πιο λαμπερό το αποτέλεσμα του μακιγιάζ.

Δείτε αναλυτικά τα βήματα, στο video που ακολουθεί: