στιλάτη γυναίκα
Φωτογραφία: Instagram/ @laura_sgdk
FOLLOW THE TIPS

Γιατί δακρύζουν τα μάτια σας μετά την ενυδατική - Απαντάμε στο δικό σας ερώτημα


Τα δακρυσμένα μάτια μετά από τη skincare ρουτίνα είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω ως beauty editor και η εξήγηση είναι απλή, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στις λεπτομέρειες.

Σκεφτείτε ποιο προϊόν πλησιάζει την περιοχή των ματιών σας. Η ενυδατική σας κρέμα ή πιθανότατα η κρέμα ματιών. 

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο λόγοι που τα μάτια σας δακρύζουν, σχεδόν πάντα μετά την εφαρμογή τους.

Είτε χρειάζεται να επιλέξετε μία διαφορετική φόρμουλα, γιατί αυτή δεν ταιριάζει στο δέρμα σας και ενδεχομένως κάποιο συστατικό να σας ενοχλεί ή πρέπει να την εφαρμόζετε πιο μακριά από την περιοχή των ματιών σας.

Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε, ότι η κρέμα ματιών ή ακόμα και η ενυδατική προσώπου μπορεί να μεταναστεύσει καθώς απορροφάται στο δέρμα, να μπει μέσα στο μάτι σας και να προκαλέσει ερεθισμό. Το βασικό tip είναι να απλώνετε την κρέμα ματιών σας τουλάχιστον ενάμιση εκατοστό μακριά από το μάτι.

Επιπλέον, εάν τα μάτια σας είναι γενικότερα ευαίσθητα, αναζητήστε υποαλλεργικές συνθέσεις χωρίς άρωμα που περιέχουν απαλά συστατικά και ήπια βοτανικά συστατικά όπως αλόη, χαμομήλι και λάδι καλέντουλας. Αυτός ο τύπος φόρμουλας θα αποτρέψει τον κνησμό, την ερυθρότητα και φυσικά τα δάκρυα.

Δοκιμάστε την κρέμα στο χέρι σας. Εάν η υφή είναι πολύ υδαρή ή ρευστή και την απλώσετε ακριβώς πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι, μπορεί επίσης να μπει στα μάτια σας και να προκαλέσει δάκρυα. Οι κρέμες που είναι πιο βαριές τείνουν να μην ταξιδεύουν τόσο πολύ αφού είναι λιγότερο ρευστές. 

Επίσης, προσοχή κατά την εφαρμογή. Να εφαρμόζετε κρέμα ματιών χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας (με αυτόν τον τρόπο ασκείτε λιγότερη πίεση στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών) και να την ταμπονάρετε μέχρι να βεβαιωθείτε ότι απορροφάται.

SHARE