Γιατί δεν πρέπει να αφαιρείται το τζελ μόνοι σας
Φωτογραφία: Getty Images
HOW TO REMOVE GEL NAILS

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να αφαιρείτε το gel μανικιούρ μόνες σας -Τι μπορεί να συμβεί


Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξεφλουδίζετε το βερνίκι νυχιών, μόνοι σας στο σπίτι!

Μια από τις χειρότερες συνήθειες που έχουμε οι περισσότερες γυναίκες, είναι να αφαιρούμε στο σπίτι, μόνες μας, το βερνίκι νυχιών με τζελ

Μπορεί να μη μας αρέσει το χρώμα ή απλά να το βαρεθήκαμε μετά από μια εβδομάδα, μπορεί απλά να βαριόμαστε, να μην έχουμε τι να κάνουμε και να ξεσπάμε στα νύχια μας, ό,τι κι αν συμβαίνει η αφαίρεση του τζελ νυχιών χωρίς τη σωστή τεχνική είναι απλά καταστροφική.

Το πιο δύσκολο και προκλητικό σημείο είναι όταν αρχίσουν να σηκώνονται οι γωνίες νυχιών με τζελ. Εκείνη τη στιγμή ξεκινάμε το ξεφλούδισμα και φυσικά ποτέ δε μένουμε σε ένα νύχι. Αφού ξεκινήσουμε, θέλουμε να αφαιρέσουμε το υλικό, από κάθε νύχι!

Τι μπορεί να συμβεί;

Σε βάθος χρόνια, μετά από αρκετές ακατάλληλες, με λανθασμένη τεχνική αφαίρεσης τζελ, τα φυσικά νύχια θα γίνουν τρομερά αδύναμα αλλά και εύθραυστα

Είναι κανόνας, δεν πρέπει ποτέ και κανένας να ξεκολλάει με δόντια, με τσιμπιδάκι ή με οποιοδήποτε άλλο ερασιτεχνικό τρόπο το βερνίκι τζελ. Όταν ξεφλουδίζετε το βερνίκι gel, τα στρώματα του φυσικού σας νυχιού αφαιρούνται μαζί του, προκαλώντας ζημιά και τραύμα στην πλάκα των νυχιών. Αυτό τα καθιστά αδύναμα, εύθραυστα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και το σκίσιμο.

Από αυτό προέρχεται η κοινή παρανόηση ότι το τζελ βερνίκι «καταστρέφει» τα νύχια, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Το ίδιο το τζελ δεν καταστρέφει τα νύχια· η ζημιά συνήθως γίνεται είτε κατά την ακατάλληλη προετοιμασία είτε κατά την αφαίρεση του βερνικιού gel.

Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε το ξέβαμμα τζελ νυχιών στο σπίτι - που σας προτείνουμε να το αποφύγετε -, ο καλύτερος τρόπος είναι η μέθοδος soak-off, η οποία είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Ξεκινήστε τη διαδικασία λιμάροντας το επάνω στρώμα του τζελ σας με μια λίμα μέχρι τα νύχια σας να πάψουν να γυαλίζουν. Στη συνέχεια, μουσκέψτε ένα βαμβάκι σε ασετόν, τοποθετήστε το πάνω από κάθε νύχι, στερεώστε το με αλουμινόχαρτο ή κλιπ νυχιών και αφήστε το να μουλιάσει για 15 έως 30 λεπτά.

Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά, σκουπίστε τα νύχια σας με ένα κομμάτι βαμβάκι για να αφαιρέσετε τυχόν τζελ που έχει απομείνει. Ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μουλιάσματος δύο φορές για κάθε χέρι για να αφαιρέσετε όλο το τζελ. 

SHARE