γυναίκα με φυσικό μακιγιάζ
Photo: instagram @ justtnic
DON'T MESS YOUR EYES

Γιατί μουντζουρώνεται η κάτω περιοχή των ματιών σας -Τι να προσέξετε στη makeup routine σας


Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να κοιτάζεστε στη διάρκεια της μέρας σε έναν καθρέφτη και να συνειδητοποιείτε ότι στο κάτω μέρος των ματιών σας έχει δημιουργηθεί μια μουντζούρα.

Και, όχι, δεν παίζει ρόλο μόνο το καλοκαίρι ή η ζέστη, αφού αυτό μπορεί να συμβαίνει σε όλες τις εποχές του χρόνου, αν λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και δεν έχετε ανανεώσει το makeup σας.

Η σύντομη απάντηση εδώ είναι ότι μάλλον δεν έχετε βρει το κατάλληλο προϊόν.

Και όταν λέμε το κατάλληλο προϊόν, εννοούμε φυσικά τη μάσκαρα, καθώς στο 99% των περιπτώσεων, αυτή είναι η βασική αιτία που η κάτω περιοχή των ματιών, λερώνεται.

Μπορεί η αιτία να είναι ένα προϊόν, ωστόσο οι λόγοι που μουτζουρωνόμαστε είναι αρκετοί.

Ο τύπος των βλεφαρίδων, η δομή του προσώπου, το σχήμα των ματιών (που αλλάζει με την πάροδο του χρόνου), ο τύπος του δέρματος, η χαλαρότητα του δέρματος, τα προϊόντα περιποίησης που χρησιμοποιείτε κοντά στα μάτια και ο τρόπος εφαρμογής, η φόρμουλα της μάσκαρα, το πινέλο και φυσικά η υπερβολική ζέστη.

Θα μπορούσα να συνεχίσω να γράφω λόγους, όμως δεν έχει νόημα. Σε αυτό το σημείο, καλό είναι να επικεντρωθούμε στο πώς μπορούμε να σταματήσουμε τη δημιουργία αυτών των μουτζούρων στην περιοχή των ματιών, οι οποίες το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν το μακιγιάζ και πολλές φορές τις φωτογραφίες που βγάζουμε.

Το πρώτο και πιο σημαντικό tip που πρέπει να δώσουμε είναι η σειρά εφαρμογής προϊόντων μακιγιάζ.

Μερικές φορές, οι μουτζούρες είναι το αποτέλεσμα μιαςαπροσεξίας κατά την εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ ματιών. Μια ανεπαίσθητη σταγόνα μάσκαρα ή ελάχιστη σκιά μπορεί να μη φαίνεται καν όταν πέφτει για πρώτη φορά κάτω από τα μάτια σας, αλλά όταν ιδρώνετε ή το δέρμα σας βγάζει έξτρα λιπαρότητα, η χρωστική ουσία υγροποιείται με αποτέλεσμα να γλιστράει και λερώνει. Ένα βοηθητικό tip που ακολουθούν κορυφαίοι makeup artist, είναι να εφαρμόζουν πάντα πρώτα το μακιγιάζ των ματιών, ώστε να μπορούν να καθαρίσουν απαλά και σχολαστικά το δέρμα κάτω από τα μάτια πριν εφαρμόσουν οτιδήποτε άλλο

Προχωρώντας στη φόρμουλα, η μόνη λέξη που πρέπει να προσέξετε δεν είναι ο «όγκος» ή η «επιμήκυνση», αλλά το «αδιάβροχο». Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό να επιλέξτε μία αδιάβροχη μάσκαρα.

Όταν έρθει η ώρα να δοκιμάσετε μια νέα μάσκαρα, έχει επίσης σημασία πώς θα την εφαρμόσετε. Επικεντρωθείτε κοντά στις ρίζες, επειδή οι άκρες είναι συχνά υπεύθυνες για τη μεταφορά λεκέδων (την κίνηση της μάσκαρα από τις βλεφαρίδες στο δέρμα). Κρατήστε το βουρτσάκι κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων για περίπου πέντε δευτερόλεπτα, έτσι ώστε να στεγνώνει λίγο και συνεχίστε κατά μήκος, μέχρι να φτάσετε στις άκρες. 

Στις κάτω βλεφαρίδες, το κατάλληλο βουρτσάκι είναι σημαντικό. Αν έχετε ελάχιστες, ενδεχομένως να πρέπει να επενδύσετε σε ένα διαφορετικό, μικρό και λεπτό βουρτσάκι για να πετύχετε τη σωστή εφαρμογή, χωρίς μουντζούρες.

Το τελευταίο tip για να αποφύγετε τις μουτζούρες, είναι φυσικά η πούδρα. Πουδράρετε τις περιοχές κάτω από τα μάτια σας αφού εφαρμόσετε το μακιγιάζ του προσώπου σας. Επιλέξτε μία ημιδιαφανή πούδρα και εφαρμόστε την με ένα μικρό πινέλο, αφήστε την να κάτσει για περίπου ένα λεπτό και μετά να αφαιρέστε την περίσσεια. Η πούδρα δημιουργεί μια σφράγιση ανάμεσα στα έλαια του δέρματος και στο μακιγιάζ του προσώπου σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να προκαλέσουν χάος, δηλαδή μουντζούρες.

SHARE