Γιατί να ξεκινήσετε τώρα αποτρίχωση
Φωτογραφία: Getty Images
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

Καλοκαίρι σε περίπου 13 εβδομάδες -Γιατί τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσετε αποτρίχωση με laser


Το καλοκαίρι δεν αργεί και μαζί με αυτό έρχονται και τα καλοκαιρινά outfits, με τα κοντά σορτς και τις φούστες.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για το laser και φυσικά έχουμε αποδεχθεί ότι είναι η καλύτερη μέθοδος αποτρίχωσης, για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν κάποιος αναρωτιέται πώς μπορεί να απαλλαγεί από τριχοφυΐα, σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος του, το laser είναι η μία και μοναδική απάντηση.

13 εβδομάδες πριν το καλοκαίρι, όπως αναφέρουμε και στον τίτλο, είναι η καλύτερη περίοδος να ξεκινήσετε συνεδρίες laser. Και θα αναλύσουμε τους λόγους αυτούς, παρακάτω:

Το τέλειο timing: Δεδομένου ότι οι περισσότερες επισκέψεις σας στην παραλία και οι διακοπές σας, θα είναι από τις 15 Ιουλίου και μετά, χρονικά, αν ξεκινήσετε αυτή την περίοδο, με την πρώτη συνεδρία laser, θα έχετε απαλλαγεί από τριχοφυΐα, σε ένα μεγάλο ποσοστό. Πόδια, μασχάλη, μπικίνι αλλά και πρόσωπο, αν βάλετε την πρώτη θεραπεία σας, αυτή την περίοδο, θα έχετε κάνει μέχρι τέλη Ιουνίου, τρεις ή και τέσσερις - εξαρτάται από το μηχάνημα και πόσο σκληρή είναι η τρίχα σας - κάτι που σας εξασφαλίζει βελούδινη επιδερμίδα.

Η επιδερμίδα δεν έχει μαυρίσει: Αν δεν το ξέρετε, να σας πούμε ότι η επιδερμίδα δεν πρέπει να είναι μαυρισμένη, για να μπορέσετε να κάνετε laser και να αποδόσει. Ο βασικός λόγος είναι γιατί όσο πιο λευκή η επιδερμίδα, τόσο μεγαλύτερη ένταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο laser με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Τα καλοκαιρινά outfits, ξεκινάνε τέλη Μαΐου, οπότε η επιδερμίδα δεν έχει εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία, για να έχετε φόβο.

Προστασία από τον ήλιο: Ισχύει και το αντίστροφο. Μετά το laser, δεν πρέπει να εκτεθεί η επιδερμίδα στον ήλιο, για μία εβδομάδα. Είναι δεδομένο, ότι για τους επόμενους τέσσερις μήνες, δε θα έχετε θέμα. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να βάζετε αντηλιακό, σε καθημερινή φάση και ιδιαίτερα, μετά τη συνεδρία laser, σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Θυλακίτιδα: Αν την ακούτε για πρώτη φορά, να σας πούμε ότι είναι κάτι που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Η θυλακίτιδα είναι μία πάθηση του δέρματος, όπου δημιουργεί μόλυνση των θυλάκων της τρίχας. Η μόλυνση του θύλακα εμποδίζει την ανάπτυξη της τρίχας, η οποία στρέφεται προς το θύλακα και δημιουργεί τα λεγόμενα “σπυράκια”. Πώς βοηθάει το laser; Το laser δίνει τέλος στο πρόβλημα της θυλακίτιδας ενώ προσφέρει πρόληψη. Με το laser, αποχαιρετάμε μια για πάντα το ξυράφι, το οποίο χρησιμοποιούμε συχνά, κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο και έτσι ξεχνάμε τους ερεθισμούς και τη φαγούρα που προκαλεί.

SHARE