Μακριά, sexy μαλλιά με αέρα.
Street Style/Photo:Shuttestock
OVER 50

Μαλλιά μετά τα 50 -Τα 4 συχνά λάθη που σε δείχνουν πιο μεγάλη


Σας έχει τύχει να βγαίνετε από το κομμωτήριο και να αισθάνεστε πλήρως ανανεωμένη;

Είναι συχνό και απολύτως λογικό, αφού τα μαλλιά είναι ένα από τα πιο βασικό χαρακτηριστικά μας. Το σωστό χρώμα, το σωστό κούρεμα και φυσικά το σωστό styling ανεβάζουν το στιλ, την αυτοπεποίθηση -ναι, το μαλλί παίζει ρόλο και στην ψυχολογία- και την εικόνα μας. Αρκεί ένα από αυτά να είναι λάθος ή απλά να μη μας ταιριάζει για να δείχνουμε κουρασμένες.

Και αυτά τα «λάθη» κοστίζουν περισσότερο όσο μεγαλώνουμε, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Γι αυτό, δώστε προσοχή στις παρακάτω συμβουλές. Αποφύγετε αυτά τα 4 πιο συχνά λάθη που κάνουμε σχεδόν όλοι με τα μαλλιά και χαλάνε την εικόνα μας!

Χρώμα μαλλιών: Το πιο βασικό που πρέπει να πούμε είναι ότι το χρώμα της φίλης μας δεν ταιριάζει απαραίτητα και σε εμάς. Η επιλογή χρώματος μαλλιών πρέπει να γίνεται πάντα με τη βοήθεια του hair colorist, καθώς εκείνος γνωρίζει τους τόνους που δένουν με τα χαρακτηριστικά μας και το πιο σημαντικό, με τον τόνο της επιδερμίδα μας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι ναι, καθώς μεγαλώνουμε είναι καλό να επιλέγουμε πιο ανοιχτές αποχρώσεις μαλλιών, για να φωτίζουμε το πρόσωπο μας, όχι όμως να γινόμαστε όλες κατάξανθες, με σχεδόν λευκά, άτονα μαλλιά. Μην ξεχνάτε υπάρχουν και ανοιχτά καστανά.

Keep it simple: Το 2023, η απλότητα και η φυσικότητα είναι στα ύψη. Αυτό ισχύει και στα μαλλιά, κάτι που σημαίνει ότι όλες οι τεχνικές είναι αποδεκτές -ombre, balayage κλπ -, οι διακυμάνσεις και οι διαφορές στις αποχρώσεις, όμως, πρέπει να είναι διακριτικές, να σβήνουν φυσικά.

Layers: Γνωστά και ως φιλαρίσματα στη δική μας γλώσσα, είναι μία τεχνική κουρέματος ιδανική για όλους και ιδιαίτερα για όσους έχουν λεπτή τρίχα, αφού χαρίζει όγκο και κίνηση. Τι έχει αλλάξει την τελευταία δεκαετία; Τα φιλαρίσματα σβήνουν απαλά. Δε βλέπουμε έντονες διακυμάνσεις, αλλά τα μήκη και τα φιλαρίσματα σβήνουν πάντα απαλά στις άκρες. Μάλιστα αυτός είναι ένας κανόνας που ίσχυε πάντα στο hairstyle, για τις γυναίκες 50+, καθώς τα έντονα layers αγριεύουν το πρόσωπο, κάτι που δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση!

Προσοχή στο hairstyle: Για μία ακόμη φορά θα δοξάσουμε τις Γαλλίδες που αφήνουν τα μαλλιά τους φυσικά, τα στεγνώνουν και that’s it! Και θα σας πούμε ότι αυτό έχει πολλά οφέλη. Αρχικά δύσκολα θα βρει κανείς Γαλλίδα με καμένες άκρες -αφού δεν καίνε το μαλλί τους με πρέσα ή πιστολάκι-, ύστερα το φυσικό, μη επιτηδευμένο στιλ είναι και πιο sexy από το απόλυτα στιλιζαρισμένο, σε κάθε ηλικία.

SHARE