Γυναίκα με face mist
Φωτογραφία: Shutterstock
FACE MIST

Τα οφέλη του face mist στην περιποίηση της επιδερμίδας


Το face mist υπήρξε ένα «υποτιμημένο» προϊόν στον κόσμο της skincare περιποίησης. Πλέον, το συγκεκριμένο προϊόν θεωρείται must και όχι άδικα, αφού οι ιδιότητές του είναι πραγματικά ευεργετικές για το δέρμα.

Τα είδη των face mist ποικίλλουν: υπάρχουν αυτά που προσφέρουν καταπραϋντικά συστατικά για κουρασμένες επιδερμίδες, αυτά που αναζωογονούν το μακιγιάζ, ενώ είναι και κάποια που λειτουργούν ως αβίαστο συμπληρωματικό SPF ή παρέχουν ένα boost ενυδάτωσης όταν το χρειαζόμαστε περισσότερο.

Ποια είναι η πραγματική χρησιμότητα των face mist;

Έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν μόνο στα επιφανειακά στρώματα της επιδερμίδας.

Ωστόσο, ενώ μια κρέμα ή τζελ τείνει να παρέχει ένα πιο στιβαρό στρώμα περιποίησης του δέρματος, τα face mist είναι μια εξαιρετική επένδυση για χρήση κατά τη διάρκεια της ημέρας ως μια ανάσα δροσιάς και αναζωογόνησης ή έξτρα προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες το καλοκαίρι.

Επιλέξτε ένα face mist που συμπληρώνει τον τύπο του δέρματος

Για ξηρό δέρμα, αναζητήστε face mist που περιέχουν συστατικά όπως το ενυδατικό υαλουρονικό οξύ ή σκουαλένιο, τα οποία ενισχύουν την υγρασία και διατηρούν την ενυδάτωση. Εάν έχετε δέρμα επιρρεπές στην ακμή ή την λιπαρότητα, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τα έλαια και τις σιλικόνες, που μπορούν να φράξουν τους πόρους και αναζητήσετε καταπραϋντικά συστατικά όπως το ροδόνερο.

Για κανονικό δέρμα, ένα mist που περιέχει αντιοξειδωτικά για να αντισταθμίσει τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών και της ρύπανσης είναι αυτό που χρειάζεστε.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος χρήσης;

Η ομορφιά του face mist είναι ότι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε πολλές φορές την ημέρα.

Όταν εφαρμόζετε face mist, ανακινήστε καλά το προϊόν, κρατήστε την αναπνοή σας και ψεκάστε σε όλο το πρόσωπο, κλείνοντας τα μάτια σας. Εφαρμόστε τον ορό ή την ενυδατική σας κρέμα αμέσως μετά για να σφραγίσετε την ενυδάτωση.

SHARE