Γυναίκα με αξεσουάρ στα ξανθά μαλλιά της
Ιδανικό για αλογοουρά/Φωτογραφία: Shutterstock
HAIR CLIPS

Τα hair clips επέστρεψαν δυναμικά -Tips για να πετύχετε το hairstyle


Όταν ήμουν περίπου έξι ετών, φορούσα περίπου 15 - ίσως και παραπάνω - hair clips ή αλλιώς κλιπ μαλλιών στα μαλλιά μου, σχεδόν σε κάθε μου έξοδο.

Και σήμερα, το 2021, με ένα scroll down στο Instagram, η οθόνη μου είναι γεμάτη με το συγκεκριμένο hair trend, το οποίο, κατά την άποψή μου, θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην ξεφύγει και αγγίξει τα όρια του κιτς.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για ένα trend των 90’s, το οποίο έχει κάνει δυναμικό come back, όπως και άλλα στον τομέα του μακιγιάζ. Είναι μία τάση που μπορεί να προσθέσει πόντους στο γυναικείο στιλ, ενώ ταιριάζει σε κάθε ηλικία αρκεί να έχουμε το κατάλληλο αξεσουάρ, το κατάλληλο hair clip. 

Το πιο δυνατό come back είναι αυτό των barrettes, ένα εντυπωσιακό κόσμημα για τα μαλλιά που μπορεί να τα αναβαθμίσει, συνδυάζεται σε διάφορα hair styles, ενώ μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο μαλλιών.

Με την πληθώρα από αξεσουάρ μαλλιών που υπάρχει λοιπόν στην αγορά, χρειάζεται προσοχή στο hair styling για να έχουμε κομψό αποτέλεσμα. 

Checked Barrettes

Ένα είναι αρκετό, καθώς το συγκεκριμένο print δεν είναι τόσο minimal όσο δείχνει. Βλέπετε αυτή η γεωμετρία, σε δύο αποχρώσεις δημιουργεί έντονο αποτέλεσμα στο hair style, γι' αυτό καλό είναι να περιοριστούμε σε ένα μόνο και να το προσθέσουμε στην φράντζα ή για να τα πιάσουμε μισά ή κοτσίδα.

Symbol Barrettes

Τσιμπιδάκια μαλλιών με στρας, με πέτρες, με ό,τι υλικό μπορεί να φανταστεί μία γυναίκα. Ιδανική επιλογή για εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο και πάλι καθώς είναι ένα έντονο hair accessory, αρκεί μόνο ένα για να κάνει την διαφορά.

Pearl Barrettes

Με Parisian διάθεση και με στιλ που θυμίζει τον ακαταμάχητο οίκο Chanel, το συγκεκριμένο hair clip είναι μία εξαιρετικά chic πρόταση που μπορεί να διακοσμήσει ένα low ponytail ή γενικότερα ένα χτένισμα σε χαλαρό στιλ. Δε θέλουμε τίποτα επιτηδευμένο, τίποτα τραβηγμένο, σε απόλυτη γεωμετρία. Keep it natural and don’t overdo it, απλά και μόνο για να είστε στο πνεύμα του πιο κομψού οίκου μόδας.

Κλάμερ

Ποιος περίμενε να επιστρέψουν τα κλάμερ και μάλιστα τα μεγάλα που στο κέντρο είναι διακοσμημένα με στρας. Νομίζω ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ είναι αρχικά βολικό, όταν θέλουμε να μαζέψουμε τα μαλλιά μας για τον οποιοδήποτε λόγο. Από την άλλη είναι μία πρόταση με μοντέρνο χαρακτήρα, οπότε μπορεί να υποστηριχθεί από γυναίκες νεότερης ηλικίας που επιλέγουν πιο funky, modern style. Οι λάτρεις του κλασικού ας περιοριστούν σε ένα πιο μικρό, σε απόχρωση παρόμοια με αυτή των μαλλιών τους, για να μη χάσουν την κομψότητα που χαρακτηρίζει το στιλ τους.

SHARE