μαλλιά
Φωτογραφία: Instagram/ @leanneansar
SHOWER

Η κατάλληλη θερμοκρασία νερού για υγιές δέρμα και λαμπερά μαλλιά


Οι skin experts αναφέρουν ότι το ντους και το χλιαρό νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε την υγεία των μαλλιών, του προσώπου αλλά και της επιδερμίδας σας.

Το χλιαρό νερό είναι καταπραϋντικό, χαλαρωτικό και καθαριστικό. Ωστόσο, τα οφέλη του δεν σταματούν εκεί. Η έρευνα της European Society of Medicine -Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ιατρικής- αναφέρει ότι το χλιαρό μπάνιο διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθώντας το δέρμα να διατηρήσει την ελαστικότητά του και να αποκτήσει ξανά τη χαμένη του λάμψη. Επιπλέον, δρα κατά της ξηρότητας των μαλλιών.

Η θερμοκρασία μετράει

«Το ντους σε ζεστό νερό μπορεί να κάνει ακόμη και το υγιές δέρμα να μοιάζει ξηρό ή αφυδατωμένο, καθώς αφαιρεί τα φυσικά του έλαια, βλάπτοντας το φράγμα του δέρματος», λέει η γιατρός Dr. Sophie Shotter στο net-a-porter. Επίσης, εξαφανίζει τα απαραίτητα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. «Το ιδανικό είναι το χλιαρό νερό, αλλά αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το ζεστό ντους, περιορίστε το σε λιγότερο από πέντε λεπτά».

Μάσκα προσώπου και ατμός

Η υγρασία και ο ατμός από ένα ζεστό ντους επιτρέπουν στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τα ενεργά συστατικά μιας μάσκας προσώπου. Εάν υπάρχει ένα βασικό συστατικό που πρέπει να αναζητήσετε αυτό είναι η βιταμίνη C, λέει η Colette Hayden, επιστήμονας καλλυντικών και ιδρυτής της Lixirskin. Κάνει «τα πάντα» στην επιδερμίδα, από το να την κάνει τρομερά λαμπερή, μέχρι να καταπολεμήσει τις ελεύθερες ρίζες και να ενισχύσει την παραγωγή κολλαγόνου. «Εφαρμόζω τη μάσκα μου Lixirskin Vitamin C Paste σε καθαρή, ακόμα και υγρή επιδερμίδα και την αφήνω μέχρι να τελειώσω το ντους μου».

Απολέπιση και βούρτσισμα σώματος με εναλλασσόμενη θερμοκρασία νερού

«Το υγρό βούρτσισμα του σώματος είναι καλύτερο από το στεγνό, εάν έχετε ευαίσθητο ή ώριμο δέρμα, καθώς το νερό λειτουργεί σαν λιπαντικό, αποτρέποντας ερεθισμούς ή φλεγμονές» λέει η ιδρύτρια της Legology, Kate Shapland. «Είναι σαν να κάνετε διπλό καθαρισμό». Προσθέστε μερικές σταγόνες ενυδατικού ελαίου για ακόμη μεγαλύτερη ολίσθηση και βουρτσίστε το σώμα με μικρές, κυκλικές κινήσεις πάνω στο δέρμα -όχι γρήγορες, όπως προτείνεται στο dry brushing. H Shapland συνδυάζει το υγρό βούρτσισμα με λίγα λεπτά εναλλασσόμενης θερμοκρασίας νερού (ζεστού και κρύου) στα πόδια, η οποία βελτιώνει τη ροή του αίματος. «Το κρύο νερό στέλνει το αίμα στα εσωτερικά όργανα και το ζεστό το φέρνει ξανά στην επιφάνεια» λέει η ίδια. Αυτή η τεχνική χαρίζει ένα εξαιρετικά λαμπερό και σφιχτό δέρμα.

SHARE