Το δέρμα γύρω από τα χείλη είναι λεπτό και ευαίσθητο και χρειάζεται προσοχή.
Street Style/Photo:Shutterstock
THE PERFECT LIPS

Ρυτίδες γύρω από τα χείλη -Τι πρέπει να προσέχεις με το κραγιόν, ιδιαίτερα αν έχεις ώριμη επιδερμίδα


Οι περισσότερες γυναίκες εστιάζουν στα μάτια, τον λαιμό ακόμα και τα χέρια σε ό,τι αφορά το θέμα της αντιγήρανσης.

Επενδύουν σε προϊόντα και ακολουθούν πιστά την skincare ρουτίνα τους, χτίζοντας για το μέλλον μία πιο λαμπερή, -με όσο το δυνατόν λιγότερες ρυτίδες γίνεται-, επιδερμίδα.

Τα χείλη είναι το σημείο που ενυδατώνεται με lip balm. Είναι το κατ’εξοχήν skincare προϊόν που ενυδατώνει και κάνει πιο απαλό το συγκεκριμένο σημείο του προσώπου. Ωστόσο, δεν αρκεί να τα περιποιούμαστε μόνο με lip balm. Είναι απαραίτητο να φροντίζουμε και το δέρμα γύρω από την περιοχή των χειλιών. Καθώς τα χρόνια περνούν, είναι ένα ακόμα σημείο στο οποίο οι ρυτίδες κάνουν έντονη την εμφάνισή τους, ιδιαίτερα αν δεν φροντίζουμε με κατάλληλο προϊόν και με σωστές κινήσεις την συγκεκριμένη περιοχή.

Οι προσεκτικές, απαλές και ανοδικές κινήσεις που κάνουμε κατά την εφαρμογή skincare προϊόντων στην περιοχή των ματιών πρέπει να αντιγραφούν σωστά και για την περιοχή των χειλιών. Είναι σημαντικό να απλώνουμε την ενυδατική με απαλές κινήσεις, τεντώνοντας και δίνοντας ανοδική φορά στο δέρμα γύρω από τα χείλη

Αξίζει να αναφέρουμε ένα αρκετά χρήσιμο tip!

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τόσο λεπτό και ευαίσθητο, όπως τα χείλη μας. Γι'αυτό, μπορούμε να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών μας στα χείλη ως lip balm. Δεν μένουμε, όμως, μόνο στην περιοχή των χειλιών -βγαίνουμε και έξω από αυτήν, εκτός περιγράμματος. Εφαρμόζουμε ενυδατική, αυτή των ματιών μας ή του προσώπου, την πρωινή και τη βραδινή και ενυδατώνουμε σε βάθος το δέρμα, χαρίζοντάς του αντιγηραντικά συστατικά που καθυστερήσουν τα σημάδια που φέρει ο χρόνος.

Είμαστε προσεκτικές και με το μακιγιάζ των χειλιών. Το μολύβι χειλιών είναι ένα προϊόν που ταλαιπωρεί την περιοχή, ιδιαίτερα αν δεν είναι μαλακό και ασκούμε πίεση για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Τέλος, κατά το ντεμακιγιάζ κάνουμε απαλές, κυκλικές κινήσεις και δεν πιέζουμε ή τραβάμε το δέρμα για να αφαιρέσουμε ένα long-lasting κραγιόν ή το μολύβι που είναι ανεξήτιλο. Με το κατάλληλο de-makeup προϊόν και υπομονή, το ντεμακιγιάζ θα ολοκληρωθεί, χωρίς να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα που κοστίζουν λεπτές γραμμές και ρυτίδες. 

SHARE