scrub μαλλιών
Φωτογραφία: @gisou
HAIR SCRUB

Η θεραπεία που αποκαθιστά την ποιότητα των μαλλιών και κάνει το χρώμα τους να λάμπει


Το συχνό λούσιμο των μαλλιών είναι κάτι που οι hair experts συνιστούν να αποφεύγουμε. 

Ο λόγος είναι για να διατηρούμε σε φυσιολογικά επίπεδα το pH και να έχουμε υγιή μαλλιά. Μπορεί να ακούγεται ακραίο, όμως οι λιπαρές ρίζες των μαλλιών μόνο θετικό αντίκτυπο έχουν στο τριχωτό της κεφαλής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας, αλλά να κρατήσουμε το λούσιμο σε δύο φορές την εβδομάδα.

Και καθώς οι εξωτερικοί παράγοντες, οι ρύποι και το καυσαέριο μπορούν να επηρεάσουν την υγεία του τριχωτού, υπάρχουν πιο δραστικά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, όπως το scrub, το οποίο θα επαναφέρουν την ποιότητα της τρίχας και τη λάμψη της.

Η απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής είναι το κλειδί για καθαρά, υγιή αλλά και λαμπερά μαλλιά. Όπως με ενημέρωσε ο κομμωτής που φροντίζει τα μαλλιά μου, οι ρύποι του περιβάλλοντος «σαμποτάρουν» το χρώμα.

Λανθασμένα πολλές γυναίκες θεωρούν ότι φταίει η βαφή των μαλλιών τους, που κιτρινίζει το ξανθό τους ή που το καστανό ξαφνικά γίνεται πιο πορτοκαλί. Όμως δεν φταίει αυτό, αλλά η ρύπανση, η οποία προκαλεί τους ενοχλητικούς αποχρωματισμούς. Υπάρχει, όμως, λύση: ο σχολαστικός καθαρισμός, ιδανικά με ένα hair scrub.

Η απολέπιση στο τριχωτό της κεφαλής θα καθαρίσει βαθιά τα μαλλιά και θα αφαιρέσει τυχόν ακαθαρσίες και συσσώρευση προϊόντων. Σκεφτείτε τον τρόπο που δρα ένα απολεπιστικό προσώπου, κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τα hair scrubs, οι λιπαρές φόρμουλες που διαθέτουν αναβαθμίζουν τη ρουτίνα πλυσίματος μαλλιών, βοηθώντας να μένουν καθαρά τα θυλάκια της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι καθαρά μαλλιά, καθαρό τριχωτό της κεφαλής, διατήρηση του χρώματος και λάμψη, που προκύπτει από την υγιή τους όψη.

Ακολουθούν προτεινόμενα προϊόντα, τα οποία μπορείτε να εντάξετε στην εβδομαδιαία ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας και να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

Η σειρά με την οποία έχουν μπει τα προϊόντα είναι τυχαία.

Ouai Hair and Body Scrub: Η τέλεια επαναφορά για το τριχωτό της κεφαλής και του δέρματος, το Scalp & Body Scrub της OUAI Haircare είναι η απόλυτη εβδομαδιαία αποτοξίνωση. Βαθύς καθαρισμός, το τρίψιμο τροφοδοτείται από απαλούς κρυστάλλους ζάχαρης, που καθαρίζουν και απαλύνουν το δέρμα, ενώ τα προβιοτικά που περιέχει αφήνουν τις φυσικές άμυνες του δέρματός σας σε υψηλή επιφυλακή. Τέλος, το λάδι καρύδας αναπληρώνει την υγρασία.

Kérastase Fusio Scrub Énergisant: Αντικαταστήστε το κλασικό σας σαμπουάν με το αναζωογονητικό πίλινγκ Kérastase Fusio Scrub Énergisant, που καθαρίζει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας σε βάθος. Το πίλινγκ μαλλιών Kérastase αναπτύχθηκε ειδικά για την καταπολέμηση της λιπαρότητας και της πιτυρίδας. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε θαλασσινό αλάτι, αφαιρεί αποτελεσματικά όλους τους ρύπους από τα μαλλιά, ενώ συγχρόνως αποτοξινώνει το τριχωτό της κεφαλής. Για πιο δυνατά, πιο υγιή και πιο όμορφα μαλλιά.

Christophe Robin Cleansing Purifying Scrub with Sea Salt: Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό απολεπιστικό που καθαρίζει, απομακρύνει τους ρύπους και αποκαθιστά την ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής. Οι κόκκοι διεγείρουν τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής, για να παρέχουν τη μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών στα μαλλιά. Οι διαλυτοί κόκκοι παρέχουν μη απολεπιστική απολέπιση, ενώ αποτελούν φυσικό ενυδατικό παράγοντα. Μέσα σε 24 ώρες το τριχωτό της κεφαλής αποκαθίσταται στα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης και ο ερεθισμός μειώνεται.

Wella SP Clear Scalp Shampeeling: Το Wella SP Clear Scalp Shampeeling είναι μια ρυθμιστική εντατική θεραπεία που καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής. Ιδανικό για τη βιώσιμη καταπολέμηση ακόμη και της πιο επίμονης πιτυρίδας, παρέχει μακροχρόνια ελευθερία για έως και 2 μήνες μετά από τακτική θεραπεία για 4 εβδομάδες. Τα μαλλιά είναι μαλακά και το τριχωτό της κεφαλής καθαρίζεται.

Aveda, Pramasana Scalp Cleanser: Η υγεία των μαλλιών ξεκινά από το τριχωτό της κεφαλής. Το Pramasana Scalp Cleanser προσφέρει έναν βαθύ καθαρισμό και βοηθά στην άμεση ισορροπία των επιπέδων σμήγματος.

SHARE