Μπέλα Χαντίντ
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
EYE COLOR

Πώς θα αναδείξεις το χρώμα των ματιών σου με το μακιγιάζ -Βρες τι σου ταιριάζει


H εύρεση των κατάλληλων προϊόντων μακιγιάζ για να αναδείξετε τα μάτια σας είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται, καθώς βασίζεται στο χρώμα τους -καστανά, γαλανά, πράσινα.

Να θυμάστε, η αντίθεση είναι το κλειδί. Είναι σημαντικό να επιλέγουμε αντίθετες αποχρώσεις σκιάς, μολυβιών αλλά ακόμα και mascara που βοηθούν τα μάτια να λάμπουν πραγματικά.

Για παράδειγμα, τα πράσινα μάτια φαίνονται καλύτερα με λαδί και γαλαζοπράσινες αποχρώσεις, ενώ το χρυσό προσφέρει μεγάλη αντίθεση στα μπλε μάτια.

Για να βοηθήσουμε όλες τις αποχρώσεις ματιών να βρουν το ιδανικό χρώμα που ταιριάζει στο μακιγιάζ τους, κάναμε μία αναλυτική λίστα:

Μπλε μάτια

Nα επιλέγετε τόνους όπως χάλκινους, χρυσούς και πιο ζεστούς καφέ για να αναδείξετε το σαγηνευτικό μπλε των ματιών σας. Κινηθείτε με ζεστούς χάλκινους, χρυσούς και καφέ τόνους για να κάνετε πραγματικά τα μάτια σας να λάμπουν. Συνδυάστε το χρυσό στο κινητό σας βλέφαρο, με σκούρο μολύβι στις ρίζες για να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.

Γκρίζα Μάτια

Επειδή τα γκρι μάτια μπορεί να περιέχουν πιτσιλιές από χρυσό, απαλό πράσινο ή καφέ, επιλέξτε αποχρώσεις με βάση το χρώμα που είναι πιο εμφανές στο μάτι σας. Για να κάνετε το μπλε χρώμα στο εσωτερικό του ματιού σας πιο εμφανές, επιλέξτε αποχρώσεις με πορτοκαλί ή ροδακινί τόνο. Για να ενισχύσετε το πράσινο χρώμα, φροντίστε να επιλέξετε αποχρώσεις με ροζ ή υποτόνους όπως δαμασκηνί και καφέ.

Πράσινα μάτια

Αν και το κόκκινο είναι το αντίθετο του πράσινου στον χρωματικό κύκλο, αυτοί οι τόνοι τείνουν να δημιουργούν μια πιο μουντή εμφάνιση. Αντίθετα, μπορείτε να παραμείνετε στην οικογένεια των κόκκινων χρωμάτων επιλέγοντας ζεστό κοκκινωπό καφέ και αποχρώσεις με ζεστούς κεραμιδί τόνους.

Καστανά μάτια

Μπορεί να φαίνονται καστανά με την πρώτη ματιά, υπάρχει όμως μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, καθώς τείνουν να έχουν πράσινους τόνους στο εσωτερικό τους. Έχοντας αυτό κατά νου, θα πρέπει να ακολουθείτε παρόμοιους κανόνες σκιάς που αφορούν τα πράσινα μάτια.

Αν θέλετε να ενισχύσετε το πράσινο, χρησιμοποιήστε περισσότερο δαμασκηνί και ζεστά μωβ και αν θέλετε να αναδείξετε το καφέ (ή το κίτρινο), χρησιμοποιήστε περισσότερους χάλκινους ή μια απαλή καφέ σκιά.

Καφέ μάτια

Πειραματιστείτε με συναρπαστικά τολμηρά και ζωντανά χρώματα -σκεφτείτε: baby blue, τιρκουάζ, μεταλλικά πράσινα- που αναδεικνύουν το μακιγιάζ σας όλες τις ώρες της ημέρας. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε μια πιο natural εμφάνιση στο γραφείο, ενισχύσετε τα μάτια σας με κλασικούς ροζ τόνους, καθώς μπορούν να σας βοηθήσουν να δείχνετε πιο ξεκούραστη. Το ροζ είναι μια εξαιρετική απόχρωση που κάνει αντίθεση με το καφέ. Ωστόσο, φροντίστε να προσθέσετε μαύρη -ή σκούρα καφέ- στο μακιγιάζ, με τη βοήθεια ενός μολυβιού ή mascara, έτσι ώστε τα χρώματα να αναδυθούν.

SHARE