στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Instagram/ @maralafontan
FACE SCRUB TIPS

Κάθε πότε πρέπει να κάνετε απολέπιση προσώπου και τι πρέπει να προσέχετε;


Πρέπει να κάνετε απολέπιση στο πρόσωπό σας μία φορά την εβδομάδα; Μέρα παρά μέρα; Τι θα συμβεί αν κάνετε απολέπιση σε καθημερινή βάση;

Διαβάζουμε σε ξένα πρακτορεία ότι πολλές διάσημες, ανάμεσά τους και η Gwyneth Paltrow, κάνουν απολέπιση σε καθημερινή βάση -μάλιστα, όπως αναφέρει η ίδια, είναι ο λόγος που το δέρμα της είναι αψεγάδιαστο.

Τι ισχύει όμως;

Η συχνότητα με την οποία πρέπει να κάνετε απολέπιση εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας, τις ανησυχίες και την ένταση της φόρμουλας, του προϊόντος που χρησιμοποιείτε.

Αν κάνετε σπάνια απολέπιση, τύπου μία φορά την εβδομάδα, τότε είναι πιθανό το δέρμα σας να συσσωρεύσει λιπαρότητα, ρύπους, υπολείμματα μακιγιάζ και φυσικά να έχετε φραγμένους πόρους. Από την άλλη, αν κάνετε σε καθημερινή βάση, μπορεί να τραυματίσετε το πρόσωπο σας και να το ερεθίσετε. 

Το ιδανικό είναι να κάνετε απολέπιση μία με δύο φορές την εβδομάδα, υπό την έγκριση δερματολόγου και επιλέγοντας το προϊόν που ταιριάζει στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Λάμψη, υφή, σφριγηλότητα - τα πάντα σχετικά με το δέρμα σας φαίνονται καλύτερα όταν κάνετε σωστή απολέπιση. Σκεφτείτε ότι οποιοδήποτε skincare προϊόν, οι οροί, τα έλαια και οι κρέμες βυθίζονται σε εσωτερικές στοιβάδες, με αποτέλεσμα να δρουν σε βάθος και να απολαμβάνουμε περισσότερα οφέλη. Επιπλέον, ακόμα και στο κομμάτι του μακιγιάζ, όλα στρώνουν καλύτερα, αφού το δέρμα έχει τέλεια υφή, ενώ δεν υπάρχει περίσσια λιπαρότητα.

Για να βρείτε το σωστό ρυθμό απολέπισης για τον τύπο του δέρματός σας, να είστε προσεκτικοί. Ξεκινήστε κάνοντας απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Παρατηρήστε τι μπορεί να αντέξει το δέρμα σας. Αν φαίνεται κόκκινο, μειώστε τη συχνότητα. Να θυμάστε όμως ότι το δέρμα σας εγκλιματίζεται στην απολέπιση με την πάροδο του χρόνου, οπότε κάτι που μπορεί να είναι υπερβολικό στην αρχή μιας νέας ρουτίνας, μπορεί να είναι απαραίτητο με την πάροδο του χρόνου.

Στο κολάζ που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε κάποια από τα καλύτερα scrub προσώπου. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε αν ταιριάζουν στον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας.

Lancome rose scrub
Grown Alchemist face scrub
Caudalie exfoliate
Clinique Exfoliating scrub
Embryolisse powder scrub
Origins Ginzing scrub
SHARE