γυναίκα με φόρεμα στην εβδομάδα μόδας
Το στιλ που ξεχωρίζει /Φωτογραφία: Shutterstock
KERATIN HAIR

Κερατίνη:Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πιο δημοφιλή θεραπεία που απομακρύνει το φριζάρισμα


Kερατίνη - η πρωτεΐνη που βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών για να αποτρέψει το σπάσιμο, τη ζημιά από τη θερμότητα και το φριζάρισμα - με άλλα λόγια, η κεράτινη είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. 

Στα κομμωτήρια, μπορεί κανείς να κάνει θεραπεία κεράτινης, εξασφαλίζοντας έτσι λαμπερά, ίσια μαλλιά, χωρίς ίχνος φριζαρίσματος. 

Τι είναι όμως η θεραπεία κερατίνης;

Η κερατίνη είναι μια δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας. Βρίσκεται επίσης συνήθως σε προϊόντα styling για να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των μαλλιών - ωστόσο ο όρος θεραπεία κερατίνης είναι κάτι διαφορετικό από τα παραπάνω.

Οι θεραπείες κερατίνης είναι ημι-μόνιμες θεραπείες ισιώματος μαλλιών που λειαίνουν και προσθέτουν λάμψη στα φριζαρισμένα μαλλιά. Αυτό που αλλάζει, είναι στο πώς λειτουργούν οι θεραπείες, καθώς δεν είναι μέσω της χρήσης κερατίνης. 

Για να γίνουν τα μαλλιά πιο ίσια, εφαρμόζεται ένα διάλυμα στα μαλλιά για να σπάσει τους δεσμούς και να τα κλειδώσει σε πιο ίσια γραμμή. Το διάλυμα στη συνέχεια στεγνώνεται με πιστολάκι και σφραγίζεται με μία πρέσα και αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει διάρκεια από τρεις έως και έξι μήνες.

Οι θεραπείες κερατίνης λειτουργούν καλά στους περισσότερους τύπους μαλλιών και είναι ιδανικές για όποιον θέλει να μειώσει το φριζάρισμα, να ενισχύσει τη λάμψη ή να κόψει το στέγνωμα με πιστολάκι ή γενικότερα το ίσιωμα των μαλλιών σε τακτική βάση.

Τα οφέλη της θεραπείας μπορεί να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν ότι αναπτύσσονται πιο γρήγορα, όμως στην πραγματικότητα όλα έχουν να κάνουν με την ενδυνάμωση των μαλλιών. Η κερατίνη βοηθά στην ενίσχυση λάμψης, στη μείωση φριζαρίσματος αλλά και στην ελαχιστοποίηση εμφάνισης σπασμένων άκρων. Όλα αυτά τμπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά, να φαίνονται και να αισθάνονται μακρύτερα και πιο δυνατά, όμως αναπτύσσονται τελικά με τον ίδιο ρυθμό.

SHARE