Μακριά μαλλιά
Φωτογραφία: Pernille Teisbaek/instagram
HAIR TIPS

Ισχύει ότι αν κόψεις τα μαλλιά σου θα μακρύνουν πιο γρήγορα; Ειδικοί απαντούν


Είναι γεγονός ότι τα μαλλιά κάποιων ανθρώπων μακραίνουν πιο γρήγορα από ό,τι άλλων.

Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως είναι ο τρόπος ζωής, η διατροφή και τα γονίδια. Ωστόσο, τα μαλλιά του μέσου ανθρώπου μακραίνουν περίπου 2,5 εκατοστά τον μήνα.

Μόλις τα μαλλιά σας αρχίσουν να φαίνονται λεπτά ή ταλαιπωρημένα στις άκρες, τότε θα ξέρετε ότι έχουν μακρύνει. Oι haistylists σημειώνουν πως τα μαλλιά γίνονται εκ φύσεως πιο λεπτά, καθώς μακραίνουν. Σε συνδυασμό με καταπόνηση που υφίστανται καθημερινά, όπως είναι το σεσουάρ ή και η πρέσα μαλλιών, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να έχουν φθορά στις άκρες και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι κολακευτικό. Αν παρατηρήσετε λέπτυνση ή φθορά στις άκρες, φροντίστε να τις τριμάρετε λίγο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή καθώς μακραίνουν, χωρίς να χρειαστεί να τα κόψετε πολύ.

Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται πολλή φροντίδα για να παραμείνουν υγιή και δυνατά. Είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές θεραπείες, καθώς και να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για τα μακριά σας μαλλιά. Καλό είναι επίσης να χρησιμοποιείτε ένα λάδι για την ενυδάτωση των ακρών.

Αν δεν προσφέρετε στα μαλλιά σας την κατάλληλη φροντίδα καθώς μακραίνουν, οι άκρες γίνονται αδύναμες και λεπτές παρουσιάζοντας ψαλίδα και σπάσιμο. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, θα χρειαστούν κούρεμα για να επανέλθουν σε καλή κατάσταση.

Και εδώ είναι που έρχεται το επίμαχο ερώτημα: Ισχύει ότι αν κόψουμε τα μαλλιά μας θα μακρύνουν πιο γρήγορα; Οι ειδικοί απάντησαν, όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Glamour.

Το κόψιμο των μαλλιών δεν τα δυναμώνει, δεν τα κάνει να μακραίνουν πιο γρήγορα ούτε τα κάνει πιο πυκνά. Απλά φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά, γιατί ξεφορτωνόμαστε την ψαλίδα και τις ουρές.

«Το κούρεμα των μαλλιών δεν θα τα κάνει να μεγαλώσουν πιο γρήγορα», λέει η Skye Edwards, καλλιτεχνική διευθύντρια της Gielly Green στο Glamour, «αλλά θα τους δώσει μια ανανέωση και έτσι θα κρατήσει την τρίχα πιο υγιή».

«Το σπάσιμο στην τρίχα είναι η κύρια αιτία που οι άνθρωποι λένε: «Τα μαλλιά μου δεν μεγαλώνουν πάνω από ένα ορισμένο μήκος» συμπληρώνει η Emma Vickery, δημιουργική διευθύντρια της Percy & Reed. «Ακούμε τις γυναίκες να λένε πάρα πολύ συχνά ότι δεν μακραίνουν τα μαλλιά τους. Αυτό είναι μύθος. Ο λόγος που αισθάνονται οι γυναίκες ότι δεν μακραίνουν τα μαλλιά τους είναι γιατί σπάνε οι άκρες τους. Άρα ο πρώτος μας στόχος είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην σπάνε οι άκρες μας». Η λύση είναι να κρατάτε τα μαλλιά σας δυνατά και ενυδατωμένα το οποίο θα περιορίσει την ανάγκη για έντονο τριμάρισμα.

Να θυμάστε ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, αν δεν είναι υγιή και οι άκρες τους δυνατές. Οι υγιείς άκρες με το σωστό πάχος δίνουν φυσική κίνηση στα μαλλιά, κάνοντάς τα να φαίνονται πιο πλούσια και πιο λαμπερά.

SHARE