στιλάτη γυναίκα στην Εβδομάδα Μόδας
Φωτογραφία: Getty/ Ideal Image
TRIMMING YOUR HAIR

Αν κουρέψω τα μαλλιά μου, θα μακρύνουν πιο γρήγορα; Η απάντηση στο αιώνιο ερώτημα


Όταν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας, το πιθανότερο είναι ότι θα δοκιμάσετε σχεδόν τα πάντα.

Μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, βιταμίνες, σπιτικές μάσκες μαλλιών, προϊόντα που υπόσχονται μακριά, υγιή μαλλιά, πραγματικά υπάρχουν τόσα που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Μια μέθοδος που ακούγεται ξανά και ξανά, αλλά όλοι απορούν αν ισχύει, είναι το κούρεμα των μαλλιών. Αν κουρέψετε τα μαλλιά σας, θα τα κάνει πραγματικά να μεγαλώνουν πιο γρήγορα;

Το κούρεμα βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν;

Το κούρεμα των μαλλιών σας τονώνει την ανάπτυξή τους;

Είναι μια ερώτηση που πιθανότατα έχετε googlάρει πολλές φορές στο παρελθόν: Το κούρεμα των μαλλιών τα κάνει να μεγαλώνουν πιο γρήγορα; Δυστυχώς, η απάντηση είναι όχι. (Θα ήταν too good to be true).

Ωστόσο, το να διατηρείτε υγιείς τις άκρες των μαλλιών είναι πολύ σημαντικό στο να αποκτήσετε πιο δυνατά και υγιή μαλλιά και να μη σπάνε, οπότε να μακρύνουν και πιο εύκολα.

«Τα μαλλιά μεγαλώνουν από το τριχωτό της κεφαλής μας, επομένως το να κόβεις τις νεκρές, κατεστραμμένες άκρες των μαλλιών σου δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στην ανάπτυξη των μαλλιών» εξηγεί ο δερματολόγος Dr. Dendy Engelman. «Ωστόσο, το κούρεμα των μαλλιών σας τα κάνει πιο υγιή συνολικά, επειδή εμποδίζει τις τρίχες να σκιστούν στον άξονά του -κάτι που μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση και το σπάσιμο των μαλλιών σας, οπότε και καθυστερούν να μακρύνουν. Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των τριχοθυλακίων είναι στην πραγματικότητα ο πιο σημαντικός παράγοντας για να μακρύνουν τα μαλλιά σας και να είναι υγιή».

Οφέλη από το τακτικό κούρεμα των μαλλιών σας

Όπως αναφέρθηκε, τα τακτικά κούρεμα είναι ζωτικής σημασίας για να έχετε μακρύτερα μαλλιά, καθώς δε σπάνε, οπότε διατηρούν το μήκος τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντά κανείς όταν προσπαθεί να μακρύνει τα μαλλιά του είναι οι ταλαιπωρημένες άκρες. Αν τις αφήσετε για πολύ καιρό, θα χρειαστεί να να πάρετε περισσότερο μήκος στο επόμενο ραντεβού σας. Απομακρύνοντας τις κατεστραμμένες άκρες, βοηθάτε επίσης τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά.

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύω τα μαλλιά μου;

Η Lacy Redway, celebrity hair artist, προτείνει κάθε έξι εβδομάδες. Ωστόσο, οι τόσο συχνές επισκέψεις δεν είναι ρεαλιστικές και εφικτές, οπότε προτείνει την εναλλακτική των τριών-τεσσάρων μηνών. «Ωστόσο αν αρχίσετε να παρατηρείτε κατεστραμμένες άκρες, μην περιμένετε να περάσει τόσος καιρός, επισκεφτείτε τον hair stylist σας το συντομότερο δυνατό» προσθέτει.

Τέλος, σίγουρα η επιλογή του σωστού σαμπουάν και conditioner για τον τύπο των μαλλιών σας και τις ανάγκες τους είναι κάτι που θα βοηθήσει.

SHARE