Κάρλι Κλος
Φωτογραφία: Shutterstock
BEAUTY TIPS

Last minute glam -Συμβουλές για άψογο γιορτινό μακιγιάζ την τελευταία στιγμή


Όταν ο χρόνος είναι περιορισμένος, χρειαζόμαστε εκείνα τα γρήγορα tips που κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο μακιγιάζ.

Καθώς οι ημέρες απαιτούν αρκετές επίσημες εμφανίσεις, δεν έχουμε πάντα τον άπλετο χρόνο να αφιερώσουμε για να ντυθούμε, να φτιάξουμε τα μαλλιά μας και να βαφτούμε.

Επιπλέον, υπάρχουν πάντα αυτά τα καλέσματα που προκύπτουν τελευταία στιγμή.

Για τέτοιες περιστάσεις χρειάζεται να επιστρατεύσουμε tips που δημιουργούν άρτιο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ. 

Κρύο - Ζεστό

Εάν δεν έχετε χρόνο για να αφιερώσετε στην περιποίηση του δέρματος, και η όψη σας είναι κουρασμένη, θαμπή, αυτό το κόλπο εναλλαγής από το ζεστό στο κρύο θα δώσει λάμψη στην επιδερμίδα σας. Πάρτε μια αγαπημένη ενυδατική ή θρεπτική μάσκα σε μορφή φύλλου - sheet mask - και τοποθετήστε την σε ένα μπολ με μέτριο-ζεστό νερό. Η εφαρμογή της ζεστής μάσκας θα ανοίξει τους πόρους και θα χαλαρώσει το πρόσωπό σας, ώστε το δέρμα να απορροφήσει περισσότερο από το προϊόν. Μόλις αφαιρέσετε τη μάσκα, εφαρμόστε μία παγωμένη μάσκα προσώπου που έχετε στο ψυγείο. Η αυτόματη εφαρμογή ενός κρύου προϊόντος, μετά από μια ζεστή μάσκα βοηθά τους πόρους να συσφίξουν, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο σφριγηλό και γεμάτο. Επιπλέον, οτιδήποτε κρύο έχει μεγάλη συσφικτική επίδραση στο κουρασμένο και θαμπό δέρμα.

Αναζωογονήστε το μακιγιάζ 

Ως βασίλισσα του face rolling, η Angela Caglia συμβουλεύει στο Net-a-porter να χρησιμοποιήσετε ένα face roller για να ξυπνήσετε το πρόσωπο και να δώσετε στο βραδινό μακιγιάζ αυτό το τελευταίο, άψογο φινίρισμα. «H κύλιση προς τα πάνω και προς τα έξω (ποτέ μπρος-πίσω) πάνω από το τελειοποιημένο μακιγιάζ, του δίνει αυτό το υπέροχο φινίρισμα δεύτερου δέρματος. Επιπλέον βοηθά στο να αφαιρεθούν τυχόν θύλακες πρηξίματος και έτσι το πρόσωπο δείχνει πιο σμιλευμένο. Μπορείτε πρώτα να βουτήξετε το roller σε ζεστό νερό, έτσι ώστε να λειτουργεί σαν μασάζ με ζεστές πέτρες στο πρόσωπο, αν θέλετε περισσότερο συσφιγκτικό αποτέλεσμα».

Η άσκηση για τα κουρασμένα μάτια

Όσο περνάει η μέρα και κουραζόμαστε, τα μάτια μας μικραίνουν. Για να το αντιμετωπίσετε πριν από μια βραδινή έξοδο, απλά κοιτάξτε ευθεία μπροστά και, έχοντας τα μάτια σας ανοιχτά, ανοίξτε το άνω βλέφαρο διάπλατα, κρατώντας για μερικά δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το ξανά στην κανονική του θέση. Επαναλάβετε έως και 20 φορές και τα μάτια σας θα δείξουν αυτομάτως ξεκούραστα.

Το concealer trick

Το κόλπο του επαγγελματία makeup artist για πραγματικά λαμπερό βλέμμα είναι να εφαρμόζει concealer στην εξωτερική γωνία του ματιού – αυτή η κάλυψη του κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο φωτεινά και το πρόσωπο φαίνεται πιο φρέσκο. Επιπλέον η εφαρμογή του concealer στη γραμμή των χειλιών, στο σχήμα V  κάνει τα χείλη να φαίνονται πιο έντονα και δίνει στο κραγιόν ένα όμορφο ακριβές φινίρισμα.

SHARE