Μαλλιά
Φωτογραφία: Zola Ganzorigt/instagran
HAIRSTYLE

Τα συχνά λάθη στα μαλλιά που μας μεγαλώνουν -Ολες οι γυναίκες τα έχουμε κάνει κάποια στιγμή


Τα λάθη στο μακιγιάζ και το hairstyle είναι αναπόφευκτα, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε επαγγελματίες make up artists, oύτε κομμωτές.

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να φανούμε πιο όμορφες κάνουμε λάθη στον τρόπο που βαφόμαστε και που φτιάχνουμε τα μαλλιά μας με αποτέλεσμα να έχουμε αντίθετα αποτελέσματα απ΄ αυτά που επιδιώκουμε.

Βαρύ και υπερβολικό μακιγιάζ, λάθος προϊόντα που επιβαρύνουν το δέρμα και δεν το αφήνουν να «αναπνεύσει» είναι μερικά μόνο από τα λάθη που κάνουμε πολλές γυναίκες όσον αφορά το μακιγιάζ. Τι ισχύει όμως άραγε στο θέμα των μαλλιών;

H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κάποια λάθη στα μαλλιά που όλες κάνουμε, αλλά δυστυχώς προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας. Ποια είναι αυτά; Ας τα δούμε παρακάτω:

Tα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και φαινόμαστε μεγαλύτερες

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η σχέση κάθε γυναίκας με τα μαλλιά της. Τα υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά κάνουν πάντα μια εμφάνιση που ξεχωρίζει. Αποτελούν καθοριστικό παράγοντα για το αν θα δείχνουμε φρέσκες και ανανεωμένες. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που μπορεί να μας προσθέσουν χρόνια. Ας τα δούμε:

Σκούρα χρώματα στα μαλλιά

Η σωστή επιλογή χρώματος στα μαλλιά είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο στο hair style. Πρέπει πάντα να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου. Το ανοιχτό χρώμα (όπως τα ξανθά μαλλιά) φωτίζει πάντα το πρόσωπο σε αντίθεση με τις σκούρες βαφές που τείνουν να τονίζουν τις ρυτίδες του προσώπου.

Ρίζα που έχει «κατέβει»

Αν η ρίζα των μαλλιών έχει μεγαλώσει περισσότερο από 2 με 3 εκατοστά αρχίζεις να δείχνεις παραμελημένη. Να θυμάσαι ότι το ξεθωριασμένο χρώμα στα μαλλιά και όταν η ρίζα έχει κατέβει αρκετά είναι λάθη που σου προσθέτουν πάντα χρόνια στο πρόσωπο.

Λάθος χτένισμα

Όταν δημιουργείς υπερβολικό όγκο στα χτενίσματά σου τότε σίγουρα προσθέτεις χρόνια στο πρόσωπο. Ο λίγος όγκος είναι απαραίτητος καθώς δείχνει ότι τα μαλλιά είναι πλούσια. Ο υπερβολικός όγκος όμως με πολύ δόση λακ δείχνει ένα χτένισμα από άλλη δεκαετία, που σίγουρα θα σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη.

Πολύ μακριά μαλλιά

Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες άνω των 50 είναι το μήκος των μαλλιών τους. Όσο κονταίνουν το μαλλιά, τόσο πιο φρέσκο φαίνεται το πρόσωπο τους ενώ όσο μακραίνουν τόσο πιο κουρασμένο δείχνει. Αυτός είναι κανόνας απαράβατος. Επίσης, όσο πιο μοντέρνα είναι η τεχνική και η γραμμή του κουρέματος τόσο νεότερη φαίνεται η γυναίκα.

Φωτογραφία: ΑP images

Κακή περιποίηση

Πολλές φορές με το αλόγιστο styling ταλαιπωρείς πολύ τα μαλλιά σου και ξεχνάς τη φροντίδα τους. Καλό είναι μια στο τόσο να τους κάνεις ενισχυμένη θεραπεία ενυδάτωσης. Θα πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου ώστε να είναι φρέσκα, λαμπερά και ενυδατωμένα ώστε να δείχνεις νεότερη. Μάσκες, conditioner, λάδια μαλλιών και πολλά ακόμα προϊόντα βοηθούν σε αυτόν τον στόχο. Επίσης όταν τα μαλλιά δεν φαίνονται υγιή και οι άκρες είναι κατεστραμμένες, δυστυχώς αυτό δεν είναι καθόλου θετικό για την εικόνα μας. Η ψαλίδα είναι πάντα ο εχθρός της καλής εμφάνισης των μαλλιών.

SHARE