νεσεσέρ παραλίας
Photo: instagram @ lisonseb
SKINCARE MISTAKES

4 skincare λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στην παραλία


Αν είστε και εσείς σε mood που αναζητάτε vitamin sea και αναμένετε πως και πως τις προγραμματισμένες διακοπές, σε κάποια παραλία, μαζέψτε αντηλιακά, μπικίνι, καπέλα και γυαλιά ηλίου και κρατήστε καλά στο μυαλό σας, τις συμβουλές που ακολουθούν.

Ενδεχομένως η περιποίηση της επιδερμίδας να έρχεται σε δεύτερη μέρη, κατά την περίοδο των διακοπών, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε τυχόν λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν κάνετε καλοκαιρινές διακοπές και περνάτε αρκετή ώρα στην παραλία.

01. Μη επαναχρησιμοποίηση αντηλιακού

02. Ξύρισμα πριν την παραλία

03. Ξεχνάτε να φροντίζετε τα χείλη σας

04. Να επιλέγετε ενισχυμένη ενυδατική κρέμα για να ενυδατώσετε το δέρμα σας

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά:

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ

Είναι αυτονόητο ότι η εφαρμογή αντηλιακού πριν βγείτε στην παραλία είναι απαραίτητη, όπως και η επανεφαρμογή του μετά από κάθε 2-3 ώρες. Οι ακτίνες του ήλιου στην παραλία μπορεί να είναι αρκετά επιβλαβείς για το δέρμα σας. Γι' αυτό πρέπει να έχετε πάντα στην τσάντα θαλάσσης σας το αντηλιακό σας με δείκτη SPF 30 ή 50. 

ΞΥΡΙΣΜΑ

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι θέλετε να επιδείξετε την αψεγάδιαστη, λεία επιδερμίδα σας στην παραλία, αλλά μην σκέφτεστε καν το ξύρισμα πριν βγείτε στην παραλία. Το ξύρισμα λειτουργεί ουσιαστικά σα βαθιά απολέπιση για το δέρμα σας, οπότε όταν ξυρίζετε, το δέρμα σας γίνεται πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς, που μπορεί να επιδεινωθούν στη χοντρή άμμο και το αλμυρό νερό της παραλίας. Προτείνουμε ξύρισμα τουλάχιστον 24 ώρες πριν την επίσκεψη στην παραλία, αν δεν θέλετε να έχετε ερεθισμένο, κόκκινο δέρμα.

ΧΕΙΛΗ

Ναι, είμαστε όλοι ένοχοι που ξεχνάμε να φροντίζουμε τα χείλη μας ενώ είμαστε έξω στον ήλιο. Ο ήλιος μπορεί να κλέψει την υγρασία των χειλιών και να τα αφήσει στεγνά και ξεφλουδισμένα. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να έχετε πάντα στην τσάντα θαλάσσης σας ένα balm για τα χείλη.

ΕΝΥΔΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

Όσο σημαντικό είναι να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο κατά τις διακοπές σας στην παραλία, τόσο σημαντική είναι η επιλογή της κατάλληλης ενυδατικής κρέμας. Αν σας ενοχλούν οι βαριές υφές- που είναι λογικό, με τόση ζέστη-, επενδύστε σε μία κρέμα σε μορφή gel και γενικότερα τεστάρετε την ενυδατική σας, στο ζεστό καιρό, πριν την αγορά. Να θυμάστε ότι μία βαριά, λιπαρή κρέμα μπορεί να φράξει τους πόρους σας λόγω του ζεστού και υγρού καιρού. Είναι σημαντικό, αυτή την περίοδο, να ανταλλάξετε ενυδατικές κρέμες βαρέως τύπου με μια ελαφριά ενυδατική, εμπλουτισμένη με υαλουρονικό οξύ που δεν είναι κολλώδης ή λιπαρή. 

SHARE