ντεμακιγιάζ
Φωτογραφία: Instagram/ @carmensta.cruz
ΝΤΕΜΑΚΙΓΙΑΖ

Κεφάλαιο ντεμακιγιάζ: Το πιο συχνό λάθος που κάνεις και πώς θα το αποφύγεις


Είναι πολύ εύκολο να αφαιρούμε το μακιγιάζ, με λίγη λοσιόν σε βαμβάκι, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις. Όμως είναι αυτό αρκετό για την επιδερμίδα μας;

Όπως έχουμε τονίσει αρκετές φορές και διαβάζουμε σχεδόν σε κάθε skincare άρθρο, το πιο σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας είναι ο καθαρισμός του προσώπου. Το Α και το Ω ώστε να δράσουν σωστά τα συστατικά των προϊόντων ομορφιάς είναι να έχουμε καθαρίσει σε βάθος το δέρμα μας.

Το ντεμακιγιάζ και ο καθαρισμός προσώπου πριν ξεκινήσουμε την εφαρμογή των ενυδατικών προϊόντων είναι βασικό βήμα στη ρουτίνα που ακολουθούμε.

Το πιο συχνό λάθος που κάνουμε όλοι, καθώς είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση είναι να καθαρίζουμε το πρόσωπο με λοσιόν, micellar water.

Ο καθαρισμός του προσώπου πρέπει να γίνεται αρχικά με καθαριστικό σε μορφή κρέμας, ελαίου ή balm. Κάνοντας απαλές κινήσεις και χρησιμοποιώντας νερό -ιδανικά χλιαρό προς κρύο-, πλένουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας αλλά και την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Ταμπονάρουμε και στεγνώνουμε την επιδερμίδα με καθαρή πετσέτα και συνεχίζουμε τον καθαρισμό με λοσιόν σε βαμβάκι.

Ο καθαρισμός με βαμβάκι ή δίσκο καθαρισμού και λοσιόν ή micellar water πρέπει να ακολουθεί τον σχολαστικό καθαρισμού με νερό καi face cleanser, όχι να είναι η βασική διαδικασία καθαρισμού.

Για να καταλάβετε γιατί είναι σημαντικό, σκεφτείτε ότι το δέρμα είναι όπως ένα πορτοκάλι με φλούδα. Δοκιμάστε να εφαρμόσετε foundation ή οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ πάνω στην επιφάνεια του πορτοκαλιού και ύστερα να το καθαρίσετε με βαμβάκι και micellar water ή λοσιόν. Θα δείτε ότι, ακόμα και αν κάνετε αυτή τη διαδικασία σχολαστικά, στην επιφάνεια του πορτοκαλιού θα υπάρχουν υπολείμματα μακιγιάζ.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει με την επιδερμίδα και τους πόρους. Το μακιγιάζ αλλά και οι ρύποι -οι οποίοι δεν είναι ορατοί- δεν καθαρίζονται σωστά αν δεν κάνουμε σχολαστικό μασάζ για ώρα, με ειδικό cleaser και νερό για να δημιουργήσουμε σαπουνάδα.

Επενδύστε σε κατάλληλο προϊόν καθαρισμού, ενώ μην αμελείτε και τη διαδικασία καθαρισμού με λοσιόν ή micellar water, έτσι ώστε να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα καθαριότητας στην επιδερμίδα του προσώπου σας.

La Prairie, Supreme Balm Cleanser
Estee Lauder Advanced Night Micro Cleansing Balm
Korres, Greek Yoghurt Αφρώδης Κρέμα Καθαρισμού
CeraVe, Foaming Gel Normal To Oily Cleanser 
Apivita, Κρεμώδης Αφρός Καθαρισμού για Πρόσωπο & Μάτια με ελιά & λεβάντα
Caudalie, Vinopure Gel Cleanser
SHARE