Γυναίκα με λιπαρότητα μαλλιών
Ανακαλύψτε την καλύτερη φροντίδα μαλλιών
05|04|2024 13:39
SHARE
HAIR TIPS

Λιπαρότητα & έλλειψη κερατίνης στα μαλλιά σας; Μάθετε πως να τα αντιμετωπίσετε


Τα λιπαρά μαλλιά δεν είναι επιλογή κανενός, απλά τυχαίνουν σε πολλούς ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες του τριχωτού της κεφαλής παράγουν μεγάλη ποσότητα ελαίων, τα οποία με τη σειρά τους μεταφέρονται σε όλο το μήκος της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι θαμπά μαλλιά, τα οποία φαίνονται συνεχώς βρώμικα. Η σωστή φροντίδα των λιπαρών μαλλιών είναι σημαντική για να διατηρήσετε την ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής σας.

Ας δούμε, ορισμένες συμβουλές για τη φροντίδα των λιπαρών μαλλιών:

1.Λούζετε τα μαλλιά σας αλλά όχι υπερβολικά συχνά, καθώς η υπερβολική απομάκρυνση της φυσικής λιπαρότητας μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργία λιπαρών μαλλιών. Χρησιμοποιήστε το σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά Botanic Therapy Magnetic Charcoal που καθαρίζει εντατικά, απομακρύνοντας το σμήγμα από το τριχωτό της κεφαλής, ενώ ταυτόχρονα κλειδώνει την υγρασία στα μήκη και τις άκρες για 72 ώρες. Είναι ιδανικό για λιπαρά και κανονικά μαλλιά με αφυδατωμένες, ξηρές άκρες. Προσφέρει λαμπερά, υγιή μαλλιά χωρίς ίχνος λιπαρότητας.

2.Αναζητήστε ένα ελαφρύ μαλακτικό που δεν περιέχει βαριά συστατικά ή σιλικόνη. Επιλέξτε το conditioner Botanic Therapy Magnetic Charcoal που είναι σχεδιασμένο ειδικά για λιπαρά μαλλιά και προσφέρει ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

3.Επιλέξτε τη μάσκα Botanic Therapy Magnetic Charcoal που έχει ελαφριά υφή και απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα από το τριχωτό της κεφαλής, χωρίς να αφήνει υπολείμματα που θα κάνουν τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά.

Η Botanic Therapy της Garnier δημιούργησε τη πιο ισορροπημένη συνταγή για τα μαλλιά. Η νέα ολοκληρωμένη σειρά Magnetic Charcoal, με τη δύναμη του άνθρακα και του ελαίου μαύρου κύμινου καθαρίζει εντατικά τα μαλλιά, ενώ παράλληλα τα ενυδατώνει σε βάθος.

Τα λιπαρά μαλλιά και η έλλειψη κερατίνης συνδέονται μερικές φορές, αν και δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν. Η κερατίνη είναι μια σημαντική πρωτεΐνη που αποτελεί το βασικό συστατικό των μαλλιών γιατί βοηθά στην ενίσχυση και την αναδόμησή τους. Έως και 95% των μαλλιών μας αποτελείται από κερατίνη. Όταν υπάρχει έλλειψη κερατίνης, τα μαλλιά μπορεί να επηρεαστούν με πολλούς τρόπους:

  • Η κερατίνη αποτελεί το κύριο συστατικό της εξωτερικής στρώσης της τρίχας, η οποία προσφέρει ελαστικότητα και ανθεκτικότητα στα μαλλιά. Η έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμα μαλλιά που είναι ευαίσθητα στη θραύση και το σπάσιμο.
  • Η κερατίνη βοηθάει στην αποθήκευση υγρασίας στα μαλλιά, διατηρώντας τα ενυδατωμένα και απαλά. Η έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ταλαιπωρημένα μαλλιά.
  • Η κερατίνη είναι υπεύθυνη για την εξωτερική λάμψη των μαλλιών. Όταν λείπει η κερατίνη, τα μαλλιά φαίνονται θαμπά και απουσιάζει η φυσική τους λάμψη.
  • Η έλλειψη κερατίνης μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της φυσικής ισορροπίας της λιπαρότητας στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Χωρίς κερατίνη τα μαλλιά γίνονται πιο δύσκαμπτα και δύσκολα στο styling, καθώς χάνουν τη φυσική τους δομή και ελαστικότητα.

Η νέα σειρά Garnier Fructis Damage Eraser της Garnier με σύμπλεγμα κερατίνης και έλαιο marula, αναπληρώνει τη χαμένη κερατίνη και επανορθώνει το φλοιό της τρίχας. Τα προιόντα περιποίησης μαλλιών, της συγκεκριμένης σειράς (σαμπουάν, conditioner, μάσκα Keratin Hairbomb, κρέμα Keratin Filler) επαναφέρουν την κερατίνη, προσφέρουν εντατική επανόρθωση των φθαρμένων μαλλιών, και πετυχαίνουν 100% ορατή μεταμόρφωση των μαλλιών σας!

SHARE