η Ζιλιέτ Μπινός
Φωτογραφία: AP Images
THE PERFECT EYES

Makeup tips για να ελαχιστοποιήσετε το πρήξιμο και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών


Σας έχει τύχει να κοιτάτε το μακιγιάζ και να αισθάνεστε ότι τα μάτια σας δείχνουν ταλαιπωρημένα και «βαριά»;

Κάπου εκεί αρχίζουν τα ερωτήματα. Μήπως το concealer ήταν λάθος απόχρωση, μήπως ξαφνικά οι ρυτίδες έγιναν πιο έντονες, μήπως έφαγα κάτι super αλμυρό και έχω έντονη κατακράτηση.

Μπορεί η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα να είναι ναι, ωστόσο το μακιγιάζ μπορεί να κάνει θαύματα. Επιλέγοντας τα κατάλληλα προϊόντα και κάνοντας τις σωστές κινήσεις, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων… και αυτό είναι κάτι που αναφέρουν κορυφαίοι makeup artists!

Η λύση για να αποκτήσετε το τέλειο φινίρισμα concealer είναι πιο εύκολη από ό, τι νομίζετε. Ύστερα οι κινήσεις στο μακιγιάζ είναι συγκεκριμένες για να γράψουν άψογα οι σκιές και τα μολύβια.

Περιποίηση

Το πιο σημαντικό πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσετε την περιοχή των ματιών.

Εφαρμόστε την κατάλληλη κρέμα ή τζελ στην περιοχή των ματιών.

Το ξηρό δέρμα μπορεί να οδηγήσει σε γραμμές, γι' αυτό χρησιμοποιήστε μια ελαφριά, ενυδατική κρέμα ματιών για να προετοιμάσετε την περιοχή.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ προϊόν ματιών ή ορό. Αν έχετε ξηρό δέρμα επιλέξτε μια πιο βαριά κρέμα ματιών. Είτε έτσι είτε αλλιώς, προτιμήστε λεπτές στρώσεις του ενυδατικού προϊόντος που επιλέξατε.

Να θυμάστε ότι οποιοδήποτε makeup look είναι λιγότερο πιθανό να αλλοιωθεί σε καλά ενυδατωμένο δέρμα.

Τώρα που έχετε κάνει την περιποίηση της επιδερμίδας σας γύρω από την περιοχή των ματιών, είναι σημαντικό να την αφήσετε να μείνει για λίγα λεπτά για να απορροφηθεί σωστά. Πρέπει να απορροφηθεί από το δέρμα, έτσι ώστε το concealer να μη γλιστρίσει πάνω από την κρέμα ματιών ή το τζελ.

Κατάλληλη απόχρωση και φόρμουλα

Με μια πληθώρα από concealers στην αγορά, είναι πολύ εύκολο να καταλήξετε με τη λάθος φόρμουλα προϊόντος για εσάς. 

Επιλέξτε ένα concealer ειδικά σχεδιασμένο για την περιοχή κάτω από τα μάτια, καθώς τείνουν να είναι πιο ελαφριά και έχουν ελάχιστες πιθανότητεςνα καθίσουν σε λεπτές γραμμές.

Tip! Αν έχετε έντονους μαύρους κύκλους, επιλέξτε ένα concealer με πλήρη κάλυψη. Τα κρεμώδη concealer είναι ιδανικά για ώριμες επιδερμίδες, καθώς τείνουν να μην απλώνονται τόσο πολύ (κάτι που θα τόνιζε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες).

Τα ελαφριά concealers είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον δεν έχει έντονους μαύρους κύκλους.

Για σκούρες κηλίδες ή ατέλειες, επιλέξτε μια απόχρωση concealer που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ωστόσο, για την περιοχή κάτω από τα μάτια σας, όπου οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν ένα panda look, επιλέξτε μια πιο ανοιχτή απόχρωση στον συνολικό τόνο του δέρματός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια πιο φωτεινή, πιο ζωηρή εμφάνιση.

Πουδράρετε

Το χρυσό tip για να μην αλλοιωθεί το μακιγιάζ είναι μία ημιδιαφανής ελαφριά πούδρα. Απλώς εφαρμόστε ελάχιστη κάτω από τα μάτια, να κλειδώσετε το αποτέλεσμα.

Μακιγιάζ

Δεν υπάρχουν κανόνες στο μακιγιάζ. Κάθε γυναίκα μπορεί να επιλέξει το look που επιθυμεί, τις αποχρώσεις αλλά και τις υφές. Ωστόσο αν πρέπει να δώσουμε κάποια eye makeup tips, για έξτρα ελαχιστοποίηση ρυτίδων και γραμμών, στη δύσκολη περιοχή των ματιών, τότε αυτά είναι τα εξής:

  • Αποφύγετε creamy και υγρές υφές. 
  • Αν θέλετε να εφαρμόσετε eyeliner, μην τραβάτε το δέρμα και αλλοιώνεται το αποτέλεσμα.
  • Προτιμήστε σκληρά μολύβια, τα οποία δεν τρέχουν.
  • Μην είστε υπερβολικοί με τις λάμψεις, τονίζουν περισσότερο γραμμές και ρυτίδες. Επιλέξτε ελάχιστη για το κέντρο των βλεφάρων.
  • Ο κανόνας less is more ισχύει περισσότερο από ποτέ. Μην είστε υπερβολικοί και μη βαραίνετε το βλέμμα σας με έντονα προϊόντα μακιγιάζ.
SHARE