Γυναίκα με πεσμένο βλέφαρο
Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΕΣΜΕΝΟ ΒΛΕΦΑΡΟ

Πεσμένο βλέφαρο: Συμβουλές μακιγιάζ για να δείξει ανορθωμένο το βλέμμα σου


Το πεσμένο βλέφαρο είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει ηλικία.

Με το μακιγιάζ δεν μπορούμε να ανορθώσουμε το βλέφαρο -αυτό είναι κάτι που διορθώνεται μόνο με χειρουργική επέμβαση-, ωστόσο, μπορούμε να κάνουμε το μάτι να δείχνει πιο μεγάλο και κατά συνέπεια, το βλέμμα μας να είναι πιο έντονο.

Οι γυναίκες με πεσμένο βλέφαρο είναι καλύτερο να χρησιμοποιούν μία μόνο σκιά στο μακιγιάζ των ματιών τους. Οι ανοιχτές, παστέλ ή με shimmer σκιές είναι σχεδόν απαγορευτικές. Οι σκούρες και οι γήινες, όμως, μπορούν να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κάθε γυναίκα, λοιπόν, ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών και του δέρματός της, μπορεί να επιλέξει μία σκούρα σκιά-γκρι, καφέ, ακόμα και μαύρη- ή μία σκουρόχρωμη από τις γήινες αποχρώσεις και να την απλώσει σε όλο το κινητό βλέφαρο.

Ιδανικά, πρέπει να κλείσετε τα μάτια σας και να απλώσετε τη σκιά σε όλο το άνω κινητό βλέφαρο και στο σημείο που διπλώνει το δέρμα και πέφτει το καπάκι.

Στη συνέχεια, ανοίγετε τα μάτια σας, καθαρίζετε το πινέλο και προεκτείνετε τη σκιά, σβήνοντάς την ουσιαστικά στο σημείο που διπλώνει το βλέφαρό σας. Το τραβάτε τόσο, μέχρι να δείξει πιο μεγάλο το μάτι σας και πιο γεμάτο.

Η σκουρόχρωμη σκιά θα δώσει βάθος στο μάτι σας και θα κάνει το βλέμμα σας πιο έντονο και εντυπωσιακό. Μάλιστα, αν δοκιμάσετε να προσθέσετε και μολύβι στις άνω ρίζες και στις κάτω κυρίως στις εξωτερικές γωνίες, το αποτέλεσμα θα γίνει ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Αν έχετε πεσμένο βλέφαρο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές με το eyeliner. Πολλοί makeup artists αναφέρουν ότι είναι σχεδόν «απαγορευτικό», όμως, υπάρχει λύση. Δοκιμάστε να μην προεκτείνετε τη γραμμή (και φτάσετε στο σημείο που διπλώνει το δέρμα), έτσι ώστε να μην γίνεται focus σε αυτό το σημείο. Επιπλέον, το eyeliner και συγκεκριμένα τη γραμμή εκτός βλεφάρου, να την σχηματίζετε πάντα με ανοιχτά τα μάτια και χωρίς να αλλάζετε το σχήμα τους, τραβώντας το δέρμα.

Ολοκληρώστε το μακιγιάζ με μάσκαρα και αφήστε τη μάσκαρα να στεγνώσει για να μη λερώσει το άνω κινητό σας βλέφαρο.

Extra Tip: Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που επιλέγουν να αφήσουν μακριές αφέλειες για να "κρύψουν" ένα μέρος των ματιών τους, αυτό που το βλέφαρο είναι πεσμένο. Ένα ένα έξυπνο trick που προσεγγίζει την προσοχή όλων στο hairstyle και όχι στην περιοχή των ματιών.

SHARE