Γυναίκα με σακάκι περπατά στο δρόμο
Φωτογραφια: Shutterstock
ΡΙΖΑ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πώς θα περάσει απαρατήρητη η άβαφη ρίζα των μαλλιών σου με την δύναμη του μακιγιάζ και του styling


H περιποίηση και το styling των μαλλιών από τα χέρια ενός έμπειρου επαγγελματία σίγουρα δεν είναι εφικτή την περίοδο του lockdown.

Η φροντίδα τους (συμπεριλαμβανομένης και της βαφής) έχει περάσει στα δικά μας χέρια.

Αρκετές γυναίκες δεν είναι σίγουρες για το αν μπορούν μόνες τους να εφαρμόσουν αποτελεσματικά την βαφή και περιμένουν ξανά την στιγμή που θα επισκεφθούν ένα hair salon.

Όταν, όμως, η ρίζα των μαλλιών εμφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες -και αρχίζει να κάνει έντονη την παρουσία της -, αρχίζει και η αναζήτηση λύσεων.

Κάνοντας focus στο μακιγιάζ, μπορούμε να στρέψουμε τα βλέμματα αλλού.

Ξεχάστε τις υπερβολές και τα έντονα κραγιόν.

Ένα απλό, διακριτικό μακιγιάζ, χωρίς έντονες σκιές ή κραγιόν, υπερβολική μάσκαρα ή τραβηγμένο eyeliner, έντονο ρουζ στα ζυγωματικά ή ακόμη και έντονα κοψίματα είναι αυτό που θα ταιριάξει απόλυτα με το hairstyle μας.

Από την άλλη τα μαλλιά μας πρέπει να είναι περιποιημένα, χτενισμένα-σε καμία περίπτωση απεριποίητα ή λαδωμένα- και κατά προτίμηση ελεύθερα ή πιασμένα χαλαρά επάνω.

Μία τραβηγμένη κοτσίδα ή κότσος θα δώσει χώρο στις ρίζες να φανούν και αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμούμε.

Κρατώντας λοιπόν σε φυσικούς, γήινους τόνους το beauty look, επενδύουμε και στο styling. Ένα πουκάμισο ή τοπ σε έντονη απόχρωση, ένα φουλάρι με σχέδια στο λαιμό ή ακόμη και μία ζακέτα που δημιουργεί statement στη διαδικτυακή εμφάνισή μας είναι η πινελιά που θα μαγνητίσει τα βλέμματα όλων,«αποπροσανατολίζοντάς» τους από τα μαλλιά μας.

Επιπλέον, μπορούμε να «παίξουμε» και με κοσμήματα, με κολιέ, βραχιόλια ή ακόμα και δαχτυλίδια, μεγάλα, με πέτρες, γενικότερα με στοιχεία που δεν περνούν απαρατήρητα. Αν κάτι πρέπει να είναι σε πιο διακριτικό τόνο σε αξεσουάρ, αυτά είναι τα σκουλαρίκια μας.

Τέλος, αν και πάλι μας ενοχλεί η ρίζα των μαλλιών μας, μπορούμε το φουλάρι να το δέσουμε στα μαλλιά μας, υιοθετώντας ένα 70’s look. Ένα μεταξωτό φουλάρι θα δώσει classy διάθεση στην εμφάνισή μας και σε καμία περίπτωση δε θα αποκαλύψει την άβαφη ρίζα.

SHARE