στιλάτη γυναίκα

Το μαυρισμένο δέρμα θέλει και το κατάλληλο μακιγιάζ -Για λαμπερά και chic makeup looks

Το καλοκαίρι, ακόμα και να μην έχουμε πάει διακοπές ή για πολλά μπάνια, αρκούν μερικές πρωινές βόλτες στην πόλη, για να αποκτήσει η επιδερμίδα μας ηλιοκαμένη όψη.

Ο ήλιος στη χώρα μας είναι τόσο δυνατός που, ακόμα και με την κατάλληλη ηλιακή προστασία, αποκτούμε δύο με τρεις τόνους πιο σκούρο δέρμα.

Αυτό το μαύρισμα, αν το διαχειριστούμε σωστά, με τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ, μπορούμε να το κάνουμε να δείχνει πιο εντυπωσιακό, σαν να έχουμε κάνει ώρες ηλιοθεραπεία και να έχουμε το απόλυτο glow summer makeup look

Όπως έχουμε αναφέρει σε πολλά άρθρα, η βάση για τα καλοκαιρινά looks είναι περιττή. Μπορούμε να επιλέξουμε είτε ένα λεπτόρρευστο προϊόν για όλο το πρόσωπο ή να δουλέψουμε τοπικά concealer.

Απαραίτητο το bronzer, σε οποιαδήποτε υφή θέλουμε, υγρό, πούδρα, creamy. Το εφαρμόζουμε σε όλο το πρόσωπο, καθώς θέλουμε να κάνουμε πιο έντονο το μαύρισμα, οπότε δε μένουμε μόνο στα ζυγωματικά ή σε σημεία για contouring.

Στη συνέχεια, μία bronze σκιά με κρεμώδη υφή, είναι ιδανική για το άνω κινητό βλέφαρο. Στην αγορά υπάρχουν πολλές αποχρώσεις -από τις burgundy και τις φυσικές, μέχρι τις διάφανες, που αποτελούν την τελευταία δυνατή τάση και έρχονται να δώσουν ουσιαστικά λάμψη και ιδιαίτερη υφή στο άνω κινητό βλέφαρο. Στη συνέχεια, ένα μολύβι στις ρίζες των βλεφάρων θα ενισχύσει το βλέμμα, το οποίο θα απογειωθεί όταν εφαρμόσουμε και μάσκαρα.

Στα ζυγωματικά δεν έχουμε τελειώσει, χρειαζόμαστε ρουζ, ένα προϊόν σε ροδαλή απόχρωση, ώστε να δώσουμε μια ζωηρή όψη στο πρόσωπό μας. Μόνο το μαύρισμα, ίσως μας κάνει να δείχνουμε «άγριες», γι' αυτό πείτε «ναι» σε ένα ροζ ή κοραλένιο ρουζ στο κέντρο των μήλων.

Τέλος, τα χείλη! Εκεί θέλουμε λάμψη και διακριτικό χρώμα. Τα lip gloss που έχουν επιστρέψει δυναμικά είναι μία εξαιρετική επιλογή, καθώς επίσης και τα lip balm με χρώμα, για να κάνουν τα χείλη μας να δείχνουν ενυδατωμένα, λαμπερά και εμπλουτισμένα με μια διακριτική απόχρωση.

Στην εικόνα που ακολουθεί επιλέξαμε κάποια καλλυντικά, που είναι αρκετά για να αναδείξουμε το καλοκαιρινό μας μαύρισμα, σύμφωνα με τα tips που σας δώσαμε παραπάνω:

Tom Ford,  Soleil Glow BronzerBobbi Brown, Shimmer Blush CoralMAC, Dazzleshadow LiquidFresh, Sugar Rosé Lip Balm Sunscreen SPF 15Lancôme, Hypnose MascaraKorres Volcanic Minerals Long Lasting Eyeliner