Γυναίκα με λευκό πουκάμισο
Φωτογραφία: Unsplash/ Christopher Campbell
ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΑ ΜΑΤΙΑ

Κουρασμένα μάτια -Πώς θα δείξεις φρέσκια μέσα σε 5 λεπτά


Δεν είναι λίγες οι φορές που σχεδόν δεν ξέρουμε γιατί τα μάτια μας δείχνουν κουρασμένα.

Η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, η κούραση, οι πολλές ώρες μπροστά από μία οθόνη-του υπολογιστή, του κινητού ή ακόμα και της τηλεόρασης-, αλλά και η παράλειψη φροντίδας με κατάλληλο skincare προϊόν είναι μερικοί από τους λόγους που ευθύνονται γι'αυτή την εικόνα.

Η επένδυση σε μία καλή κρέμα ματιών και η αλλαγή τρόπου ζωής (περισσότερη ξεκούραση και αποχή από τις οθόνες) απαιτούν χρόνο για να μπορέσουν τα μάτια μας να δείξουν πιο ξεκούραστα.

Στις περιπτώσεις που απλώς θέλουμε να καμουφλάρουμε την κουρασμένη όψη των ματιών μας έχουμε το μακιγιάζ.

Ακολουθώντας συγκεκριμένα makeup tips μπορούμε να δείχνουμε φρέσκες και λαμπερές, σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Δεν χρειάζεται η εφαρμογή πολλών προϊόντων μακιγιάζ, καθώς με αυτό τον τρόπο θα βαρύνει περισσότερο το βλέμμα μας.

Θέλουμε fresh and healthy αποτέλεσμα.

Πρώτο και πιο βασικό βήμα είναι η ενυδάτωση. Η εφαρμογή κρέμας προσώπου αλλά και κρέμας ματιών, θα ενυδατώσει τις περιοχές και θα χαρίσει άμεσα ένα boost λάμψης. 

Στη συνέχεια με το concealer δουλεύουμε τοπικά. Αν έχουμε μαύρους κύκλους χρειαζόμαστε ένα σε πορτοκαλί απόχρωση για να σβήσει τη μελανή όψη κάτω από τα μάτια -αν τα μάτια μας είναι απλώς κουρασμένα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σε πιο κίτρινη απόχρωση. Αποφεύγουμε concealer που τείνει προς το λευκό, καθώς όταν τα μάτια μας είναι κουρασμένα, μία τέτοια απόχρωση επιβαρύνει την εικόνα μας.

Μπορούμε να βάψουμε το άνω κινητό βλέφαρο σε μία σκούρα, γήινη απόχρωση -το καφέ είναι ίσως η πιο safe απόχρωση. Αποφεύγουμε τα παστέλ και τις ανοιχτές αποχρώσεις, καθώς και σκιές που περιέχουν λάμψη-shimmer. Επιπλέον, αν θέλουμε να βάψουμε τις κάτω ρίζες των βλεφάρων -κάτι που καλό είναι να αποφύγουμε- προσθέτουμε σκιά στις εξωτερικές ρίζες των βλεφάρων και μολύβι εσωτερικά.

Δουλεύοντας τη σκιά εξωτερικά των κάτω ριζών, ουσιαστικά σβήνουμε από πάνω την κουρασμένη όψη-μαύροι κύκλοι, λεπτές γραμμές και ρυτίδες-που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο σημείο.

Λέμε ναι στη μάσκαρα, αποφεύγοντας, όμως, την εφαρμογή στις κάτω ρίζες. Θέλουμε να τις κρατήσουμε όσο πιο light γίνονται για να μην εστιάζουμε την προσοχή όλων εκεί.

Βάφουμε έντονα τις άνω βλεφαρίδες, δίνοντας έμφαση στις ρίζες και όχι στις άκρες. Συνεχίζουμε με ρουζ σε ροδαλί απόχρωση: αποτελεί βασικό μυστικό του μακιγιάζ που θα κάνει το πρόσωπό μας να φαίνεται πιο λαμπερό και ξεκούραστο.

Τέλος ένα κραγιόν στην απόχρωση της επιλογής μας θα δώσει το στιλ στο μακιγιάζ που θέλουμε να υιοθετήσουμε.

SHARE