βλεφαρίδες
Φωτογραφία: Instagram/ @anouchkagauthier
ΤΈΛΕΙΟ ΒΛΕΜΜΑ

Κυματιστό βουρτσάκι της μάσκαρα -Ο σωστός τρόπος να το χρησιμοποιήσεις για πλούσιες βλεφαρίδες


Τείνουμε να επιλέγουμε mascara με βάση τη φόρμουλα, τη συσκευασία ή τις κριτικές, αλλά σπάνια για το βουρτσάκι - το οποίο σε προσωπικό επίπεδο, συνήθως αποτελεί έκπληξη όταν ανοίγω το σωληνάριο.

Τα βουρτσάκια διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Διάσημα και μη brands ομορφιάς δίνουν μεγάλη σημασία στα βουρτσάκια, πολλά από τα οποία ξεχωρίζουν για το περίεργο σχήμα που δίνουν. Αυτό δε συμβαίνει γιατί θέλουν να διαφοροποιηθούν από άλλες μάρκες, ουσιαστικά δημιουργούν εργαλεία που μπορούν να βελτιώσουν τις βλεφαρίδες με διαφορετικούς τρόπους. 

Σκεφτείτε τα βουρτσάκια από μία mascara σαν πινέλο μακιγιάζ. Δεν χρησιμοποιείτε ένα πινέλο για κάθε τι στο πρόσωπό σας, χρησιμοποιείτε ένα συγκεκριμένο πινέλο για την εφαρμογή concealer, άλλο για το άπλωμα του foundation και διαφορετικό για την ανάμειξη του ρουζ. Περιττό λοιπόν να πούμε ότι το σωστό βουρτσάκι στη ` mascara, μπορεί να αλλάξει εντελώς την όψη των βλεφαρίδων σας.

Ένας τύπος βούρτσας που είναι διαδεδομένος είναι το κυρτό ή αλλιώς κυματιστό. Πολλές μάρκες μακιγιάζ πωλούν τουλάχιστον ένα προϊόν mascara με αυτό το είδος σε βουρτσάκι. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα καινοτόμο σχέδιο που άλλαξε το παιχνίδι για τους λάτρεις της mascara - ιδιαίτερα, για εκείνους με ίσιες βλεφαρίδες που πέφτουν κάτω. Ωστόσο, πολλοί από εμάς δεν ξέρουμε πώς να χρησιμοποιήσουμε σωστά ένα κυρτό βουρτσάκι ή την curling mascara.

KORRES, DRAMA CURL MASCARA

Βήμα 1: Αφαιρέστε την περίσσεια μάσκαρα από το πινέλο

Η ύπαρξη υπερβολικού προϊόντος στο βουρτσάκι μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση, γι' αυτό ξύστε τα πλαϊνά του πινέλου στο εσωτερικό χείλος του σωλήνα για να αφαιρέσετε την περίσσεια mascara. Αυτό θα σας δώσει περισσότερο έλεγχο της εφαρμογής και θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε

Βήμα 2: Κρατήστε το βουρτσάκι με την κοίλη πλευρά προς τα πάνω

Τοποθετήστε το βουρτσάκι κατά μήκος της βάσης των βλεφαρίδων σας με την κοίλη πλευρά παράλληλη με την καμπύλη του ματιού σας.

Βήμα 3: Απλώστε την πρώτη στρώση μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες σας

Βουρτσίστε προσεκτικά προς τα πάνω, κουνώντας το βουρτσάκι από τη μία πλευρά στην άλλη, ανασηκώνοντας τις βλεφαρίδες σας καθώς προχωράτε. Επαναλάβετε μέχρι να επικαλυφθεί ομοιόμορφα κάθε βλεφαρίδα με mascara.

Βήμα 4: Εφαρμόστε mascara στην επάνω πλευρά των άνω βλεφαρίδων σας

Τοποθετήστε το κυρτό βουρτσάκι στην επάνω πλευρά των άνω βλεφαρίδων σας. Βουρτσίστε από τις ρίζες μέχρι την άκρη, στρίβοντας το ραβδί προς τα πάνω καθώς κινείστε προς τα έξω. Αφήστε τη mascara να στεγνώσει εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 5: Απλώστε μια δεύτερη στρώση μάσκαρα

Εάν θέλετε οι βλεφαρίδες σας να δείχνουν πιο γεμάτες, μπορείτε να τις κάνετε πιο πυκνές και να τις επιμηκύνετε, με μία επιπλέον στρώση mascara.

Βήμα 6: Απλώστε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας

Χρησιμοποιήστε την κορυφή από το βουρτσάκι σας για να εφαρμόσετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες, καθώς και στις δυσπρόσιτες βλεφαρίδες στην εσωτερική και την εξωτερική γωνία του ματιού.

Βήμα 7: Καθαρίστε

Αν και οι κυρτές βούρτσες είναι λιγότερο επιρρεπείς σε μουτζούρες από άλλους τύπους βουρτσάκια, ίσως να κάνετε λάθη. Αν ναι, απλώς βουτήξτε ένα βαμβάκι σε λίγο ντεμακιγιάζ ματιών και σκουπίστε προσεκτικά τυχόν μουτζούρες.

Ακολουθεί ένα mini tutorial που είναι πολύ βοηθητικό:

SHARE