Κιάρα Φεράνι

Η μάσκα προσώπου που θα κάνει super λαμπερό το πρόσωπό σας έχει ένα μυστικό συστατικό

Πικάντικο και απαραίτητο για το μαγείρεμα, το τζίντζερ μπορεί εξίσου να αξιοποιηθεί και στο κομμάτι της ομορφιάς και συγκεκριμένα σε DIY συνταγές που προσφέρουν τρομερή λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα.

Το τζίντζερ είναι μια ισχυρή ρίζα, που χρησιμοποιείται σε τσάγια και τονωτικά για να καταπραϋνει το στομάχι, να διώξει το κρυολόγημα, αλλά και να καθαρίσει τα ιγμόρεια. Βασική οδηγία που ισχύει για κάθε συστατικό είναι να δοκιμάζουμε μικρή ποσότητα είτε το προσθέτουμε σε συνταγές, είτε το εφαρμόζουμε στο δέρμα μας, για τυχόν αλλεργίες.

Αφού σιγουρευτούμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα, μπορούμε το τζίντζερ να το αξιοποιήσουμε και σε DIY συνταγές ομορφιάς.

Το τζίντζερ έχει τρομερές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος -τρία πράγματα από τα οποία μπορεί να ωφεληθεί η επιδερμίδα και κατά συνέπεια το πρόσωπο.

Μάσκα τζίντζερ που ενισχύει τη λάμψη: Το τζίντζερ είναι γνωστό ότι κάνει το δέρμα λαμπερό και η εφαρμογή του τοπικά μπορεί πραγματικά να αλλάξει την όψη του δέρματος. Χρειάζεστε μόλις 1 κουταλιά της σούπας χυμό τζίντζερ, 2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο και μισή κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους, στη συνέχεια εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας. Αφήστε την για 20 λεπτά και ξεπλύνετε.

Extra Tip: Οι skin experts προτείνουν πριν την μάσκα, να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπο.

Μπορείτε να δοκιμάσετε μία DIY συνταγή με τζίντζερ. Χρειάζεστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ. Πλύνετε το πρόσωπο σας και όσο είναι βρεγμένο, κάνετε απολέπιση με το scrub και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.