γυναίκα με ροζ κραγιόν
Φωτογραφία: Instagram/ @violette_fr
LIPSTICK WITH A COLD SORE

Σπυράκι ή επιχείλιος έρπης; Ετσι θα το καμουφλάρετε με το μακιγιάζ


Ίσως αναρωτιέστε αν μπορείτε να φορέσετε κραγιόν με έρπη στα χείλη ή με κάποιον άλλο τραυματισμό που σας ενοχλεί; 

Ένα ξέσπασμα στα χείλη όπως είναι ο έρπης, η άφθα ή ακόμα και κάποιος τραυματισμός, συμβαίνει για διάφορους λόγους, όπως το στρες, το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ο κρύος καιρός, οι ορμονικές αλλαγές ή ακόμα και από την έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία.

Το χειμώνα, αυτές οι ενοχλητικές φουσκάλες στα χείλη είναι πιθανό να συμβούν μετά από ένα ταξίδι σε χιόνια, με έκθεση στον ήλιο ή άλλες ακραίες περιόδους δραστηριότητας όπου δεν ξεκουράζεστε πολύ. Αντίστοιχα και το καλοκαίρι, με την ηλιοθεραπεία μπορεί να έχουμε τέτοια ανεπιθύμητα συμπτώματα. Από το αρχικό μυρμήγκιασμα μέχρι να εξαφανιστεί, μπορεί να περάσουν 10 ημέρες ή και περισσότερο και φυσικά για πολλούς παραμένει ένα ερώτημα.

Μπορούμε να εφαρμόσουμε μακιγιάζ και κραγιόν;

Θα πρέπει να προσέξετε το timing. Σε οποιαδήποτε πάθηση των χειλιών, άθφα ή έρπης, υπάρχει μία περίοδος όπου η πληγή είναι ανοιχτή. Είναι ουσιαστικά αυτό το στάδιο της ανοιχτής κυψέλης του έρπητα (συμβαίνει περίπου τη δεύτερη με τέταρτη ημέρα της κυψέλης και η περιοχή είναι πιο κόκκινη και υγρή). Εκτός αυτού του χρονικού πλαισίου, μπορείτε να εφαρμόσετε foundation και κραγιόν, όμως είναι σημνατικό να το κάνετε με μπατονέτα ή πινέλο μιας χρήσης και φυσικά να το πετάξετε μετά την εφαρμογή, για να αποφύγετε τη διάδοση των βακτηρίων της πληγής.

Κάτι ανάλογο ισχύει και στην περίπτωση τραυματισμού. Ουσιαστικά αποφεύγουμε να εφαρμόσουμε οτιδήποτε στην περιοχή της πληγής - εξαιρούνται οι θεραπείες φυσικά -, όσο είναι ανοιχτή!

Αν δεν έχετε πινέλο μιας χρήσης - που είναι το πιο πιθανό - δοκιμάστε με την μπατονέτα, απλώνοντας το foundation ή το κραγιόν με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις, πάνω στην πληγή. Είναι εξίσου σημαντικό να προσέξετε και κατά το ντεμακιγιάζ, όπου πρέπει να κάνετε απαλές, κινήσεις με καθοριστικό βαμβάκι, το οποίο εφαρμόζετε μόνο στην συγκεκριμένη περιοχή.

Επιπλέον, μία δεύτερη λύση είναι να εφαρμόσετε θεραπευτικό patch - το προμηθεύεστε από φαρμακείο, είναι μικρό, στρογγυλό και μπαίνει πάνω στην περιοχή - και να κάνετε προσεχτικά μακιγιάζ, πάνω από αυτό, με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις, δουλεύοντας τοπικά.

Compeed Herpes Επιχείλιος έρπης 15 αόρατα επιθέματα

Αυτά τα patches είναι πλαστικά και γυαλιστερά και αποτελούν εξαιρετικό καμουφλάζ για τον έρπη ή την άθφα. Και σε αντίθεση με το foundation, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έμπλαστρο στο χειρότερο μέρος της κυψέλης και να εφαρμόσετε foundation από πάνω. Κανείς δεν θα καταλάβει ποτέ κάτι και είστε σίγουρα πιο ασφαλείς.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Info: Συστήνεται πάντα η ιατρική συμβουλή, για οποιαδήποτε πάθηση.

SHARE