η Ζιλιέτ Μπινός
Φωτογραφία: AP Images
ΓΑΛΛΙΔΕΣ

6 μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων για τις γυναίκες άνω των 50


Είναι αυτή η αισθητική της Γαλλίας, ο αέρας, η διακόσμηση, η μουσική, η κουζίνα τα macarons, που μας μαγεύει.

Έχουμε πολλά να διδαχθούμε από τη γαλλική κουλτούρα και μέσα σε αυτά είναι και τα μυστικά ομορφιάς των Γαλλίδων -μυστικά που βασίζονται στην απλότητα.

Τίποτα δεν είναι επιτηδευμένο, τίποτα δεν είναι υπερβολικό. Όλα ισορροπημένα, εστιασμένα στη φυσικότητα και την απλότητα και το πιο σημαντικό...η ηλικία. Οι Γαλλίδες αναδεικνύουν τη δεκαετία που διανύουν, είτε είναι 20, 30, 40, 50 κ.ο.κ

Δε θέλουν να αλλάξουν, να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά τους, αντιθέτως θέλουν να επενδύσουν σε έναν υγιή τρόπο ζωής που θα τους επιφέρει την πιο λαμπερή και υγιή όψη της επιδερμίδας τους.

Τι έχουν να μας πουν λοιπόν οι Γαλλίδες 50+;

Aποδέχονται την ηλικία τους
Καθώς μεγαλώνουν, οι Γαλλίδες διατηρούν την αίσθηση του στιλ, φροντίζουν το δέρμα τους και επικεντρώνονται στο να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους.

Βρίσκουν ένα signature hairstyle και μένουν σε αυτό
Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιλέγουν το hairstyle που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά τους. Συμβουλεύονται τους κομμωτές τους και εμπιστεύονται πάντα τη γνώμη τους για να υιοθετήσουν το hairstyle που θα απογειώσει το over 50s look.

Φροντίζουν με ευλάβεια το δέρμα τους
Στη Γαλλία, τα θεμέλια μιας καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας μπαίνουν κατά την εφηβεία. Οι Γαλλίδες δεν εστιάζουν στο μακιγιάζ, αυτό που τους νοιάζει είναι τι γίνεται από κάτω, στο δέρμα τους.

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω
Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση. Είναι κάτι που φροντίζουν πρωί και βράδυ. Με μία ιδιαίτερη προτίμηση σε γαλλικά skincare brands, οι Γαλλίδες επενδύουν στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους, εστιάζοντας κυρίως στην ενυδάτωση.

Φροντίζουν τις ρυτίδες τους πριν αυτές εμφανιστούν
Σύμφωνα με το Escentual.com, οι Γαλλίδες ξοδεύουν αρκετά λεφτά για την αντιγήρανση κάθε χρόνο—μάλιστα αναφέρει ότι είναι σχεδόν διπλάσια από τις Βρετανίδες. Οι Παριζιέν δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους με την ηλικία και ποτέ μα ποτέ δεν πέφτουν για ύπνο με μακιγιάζ. Γνωρίζουν επίσης ότι το πιο αποτελεσματικό αντιγηραντικό προϊόν είναι το αντηλιακό—τα γαλλικά φαρμακεία πωλούν μερικά από τα καλύτερα ελαφριά αντηλιακά για καθημερινή χρήση.

Λένε όχι στο Botox
Ή… τουλάχιστον, αυτό μας κάνουν να πιστεύουμε. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ορισμένες Γαλλίδες επιλέγουν να κάνουν ενέσεις κατά των ρυτίδων — αλλά το κρατούν μυστικό. Στο βιβλίο της How To Be Parisienne Wherever You Are, η Caroline de Maigret παραδέχεται ότι εάν κάνετε μπότοξ, μην το κάνετε περισσότερο από μία φορά το χρόνο διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να γίνει ορατό. “Οι Γαλλίδες θα πουν ότι πήγαν στη νότια Γαλλία για μια εβδομάδα, αλλά στην πραγματικότητα έκαναν τα βλέφαρά τους - αλλά μόνο τα βλέφαρά τους - όχι ολόκληρο λίφτινγκ”, είπε χαρακτηριστικά η Caroline de Maigret σε συνέντευξή της στο Elle της Αυστραλίας.

SHARE