γυναίκα με τοπ και φούστα
Φωτογραφία: Instagram /@_droledefrimousse_
THE FRENCH HAIRSTYLE

Το μυστικό των Γαλλίδων για τέλεια φυσικά σπαστά μαλλιά


Οι Γαλλίδες χαρακτηρίζονται για το effortless style τους, για την απλότητα, το μινιμαλισμό και τη φυσικότητα στο κομμάτι της ομορφιάς αλλά και της περιποίησης της επιδερμίδας.

Αυτή η φυσικότητα επικρατεί και στο hairstyle τους. Σπάνια επιλέγουν εντυπωσιακά updoes ή στημένα μαλλιά, αυστηρά ίσια ή μπούκλες. Αφήνουν την φυσικότητα να κυριαρχήσει και στο hairstyle τους, με αποτέλεσμα το σπαστό να είναι το χτένισμα που τις χαρακτηρίζει.

Τα φυσικά σπαστά μαλλιά ένα τόσο εύκολο look, το οποίο πραγματικά ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, ανεξάρτητα από χαρακτηριστικά, ηλικία, στιλ. Αυτοί οι απαλοί κυματισμοί στα μαλλιά είναι πραγματικά sexy και stylish, δεν είναι καθόλου υπερβολικοί ή too much, ενώ ταιριάζουν απόλυτα και στο beauty trend της εποχής, το natural style.

Πώς θα πετύχουμε όμως το τέλειο σπαστό και κυρίως πώς θα αποτρέψουμε το φριζάρισμα των μαλλιών;

Το μυστικό των Γαλλίδων είναι ότι χτενίζουν τα μαλλιά τους αμέσως μετά το λούσιμο. Ενώ είναι ακόμα υγρά, με μία χτένα -όχι βούρτσα. Τα χτενίζουν απαλά και ύστερα τα αφήνουν να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς πιστολάκι ή κάποιο άλλο θερμικό εργαλείο.

Έτσι το μαλλί είναι ξεμπερδεμένο και σταδιακά αποκτά τη φυσική του κίνηση

Αν έχετε ίσια μαλλιά, αφού τα χτενίσετε, εφαρμόστε ελάχιστο αφρό ή salt spray και με τα χέρια σας δώστε την κίνηση που θέλετε. Αποφύγετε να τα στεγνώσετε με πιστολάκι ή να εφαρμόσετε λακ, για να μην είναι άγρια ή αποκτήσουν υπερβολικό όγκο.

Αν έχετε ατίθασα, σγουρά, ενώ είναι ακόμα υγρά και τα χτενίσετε, εφαρμόστε λαδάκι στις άκρες, για να μην έχουν άγρια υφή.

Τέλος, ελάχιστο λάδι στις άκρες θα ελαχιστοποιήσει το φριζάρισμα και θα κάνει τις άκρες σας ακόμα πιο μαλακές.

SHARE