KORRES ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Νέα αντηλιακή σειρά, Korres Γιαούρτι -Αγαπάμε τον ήλιο από την αρχή

Μία υπερτροφή για το δέρμα με βαθιές ρίζες στην παράδοσή μας και ένα love story για την KORRES που ξεκίνησε πριν 20 χρόνια, το Γιαούρτι γίνεται το κεντρικό συστατικό της νέας ομώνυμης αντηλιακής σειράς, για να αγαπήσουμε τον ήλιο από την αρχή!

Ο ήλιος είναι ενέργεια, είναι στη φύση μας να αναζητούμε διαρκώς τις ζεστές χρυσές ακτίνες, μία σχέση, όμως, που έχει όρια. Υποδεχόμαστε τον ήλιο με λευκά, με τη νέα αντηλιακή συλλογή ΚΟRRES Γιαούρτι, με τρόπο ασφαλή και φιλικό για το δέρμα, αλλά και το περιβάλλον. Βασισμένα στην ισχυρή ενυδατική δράση και μοναδική δροσιά του γιαουρτιού και με διαφανείς-στο-δέρμα υφές, τα νέα προϊόντα - ανάμεσά τους και το εμβληματικό Yoghurt Cooling Gel με νέα συσκευασία - έχουν αναπτυχθεί χωρίς σιλικόνες, που είναι μη-βιοδιασπώμενες, και χωρίς φίλτρα ενδεχομένως επιβλαβή για το θαλάσσιο περιβάλλον. Ιδανική για ευαίσθητο δέρμα, αυτή είναι μία συλλογή που αφορά τόσο στη year-round προστασία από τη φωτογήρανση και την αστική ρύπανση, όσο και στην αειφορία και στην καινοτομία.

Με αφετηρία μία χώρα που περικυκλώνεται από το πανέμορφο βαθύ μπλε των θαλασσών και που μόνιμα λούζεται στο φως ενός χρυσού ήλιου, η KORRES εστιάζει στη βελτίωση της υγείας του πολύτιμου οικοσυστήματος του Αιγαίου, συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με αφορμή τη νέα αντηλιακή σειρά, η KORRES συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, με στόχο την προστασία των θαλασσών μας και τη στήριξη του εγχειρήματος επαναφύτευσης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας στο Αιγαίο. Αυτά τα «δάση των θαλασσών μας» έχουν θεμελιώδη ρόλο στη διατήρηση της υγείας και παραγωγικότητας των θαλασσών, ενώ συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Από την προώθηση της βιολογικής καλλιέργειας και την προστασία των απειλούμενων φυτικών ειδών, τη zero-waste εκχύλιση των βοτάνων και την περιβαλλοντικά φιλική παραγωγική διαδικασία έως τα εκατοντάδες συστατικά που αποφεύγονται στις φόρμουλες και τη μεταμόρφωση των άδειων συσκευασιών σε όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα, η KORRES επιθυμεί να βελτιώνει συνεχώς την προσφορά της για τη διατήρηση της ομορφιάς του πλανήτη, σε αρμονία με τη φύση.

Ένας πλήρης κύκλος: Από τη φύση στην επιδερμίδα και ξανά πίσω.

Formulation Lab
H έμπνευση για το πρώτο προϊόν KORRES με γιαούρτι - το εμβληματικό Yoghurt Cooling Gel - ήταν η Ελληνική παράδοση, η εικόνα της γιαγιάς που με φροντίδα απλώνει ένα παχύ στρώμα γιαουρτιού στην ηλιοκαμμένη πλάτη των εγγονιών. Χρειάστηκαν χρόνια έρευνας και πρωτοποριακών μεθόδων ανάπτυξης για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Υπερτροφή της φύσης για το δέρμα με ιστορία αιώνων, το γιαούρτι είναι φυσική πηγή πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, με τη δυνατότητα να προσφέρει μία αναζωογονητική αίσθηση δροσιάς άμεσα, συνοδεία ισχυρής ενυδατικής δράσης, που θρέφει το δέρμα. Ζητούμενα που γίνονται επιτακτικά κάτω από τον ήλιο, στο αστικό σκηνικό ή στις μαγικές αμμουδιές.

Με το μοναδικό αυτό φυσικό συστατικό στις «επάλξεις», σε συνδυασμό με πανθενόλη, βιταμίνη Ε και φυτικά έλαια, οι νέες αντηλιακές συνθέσεις της KORRES για το πρόσωπο και το σώμα, είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα, είναι ιδανικές για ένα δέρμα ενυδατωμένο και προστατευμένο από τη φωτογήρανση. Προσφέροντας ευρύ φάσμα προστασίας UVA-UVB, χαρίζουν ενεργή ενυδάτωση με διάρκεια, θρέφοντας το δέρμα. Η αισθητή βελτίωση στα επίπεδα ενυδάτωσης, ελαστικότητας και υφής δέρματος, καθώς και η εξαιρετική αίσθηση άνεσης, επιβεβαιώνονται από την πρώτη εφαρμογή. Χωρίς σιλικόνες, OMC και octocrylene
φροντίζουν τόσο το δέρμα, όσο και το περιβάλλον. Ένα φρέσκο άρωμα και η απουσία λευκών υπολειμμάτων από την εφαρμογή, συμπληρώνουν την υπέροχη εμπειρία χρήσης. Ειδικότερα οι πολλαπλές επιλογές αντηλιακών προσώπου - ανάμεσα τους η κρέμα-gel προσώπου+ματιών χωρίς συνθετικό άρωμα και η κρέμα προσώπου με χρώμα - είναι τεκμηριωμένα antipollution-tested, γεγονός που καθιστά τα συγκεκριμένα προϊόντα απαραίτητα και τις 365 ημέρες του χρόνου. Η σύνθεσή τους περιλαμβάνει, επίσης, δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσης του φασκόμηλου και εκχύλισμα bisabolol+ginger root, και τα δύο πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Design Lab

Λευκό και μπλε του Αιγαίου είναι τα κυρίαρχα χρώματα μίας συλλογής που επιθυμεί να «ταξιδέψει» τη γοητεία του Ελληνικού ήλιου και τη δύναμη των παραδόσεών μας στον παγκόσμιο χάρτη. Για τη συσκευασία έχει επιλεχθεί χαρτί με πιστοποίηση FSC 2. Το ‘tree-tick’ σύμβολο επιβεβαιώνει ότι η παραγωγή του χαρτιού υπακούει στις αρχές αειφορίας, θωρακίζοντας την επιβίωση των δασών και συμβάλλοντας στη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος.

Recycle Lab

Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει στη μεταμόρφωση των άδειων συσκευασιών σε όμορφα ανακυκλωμένα αντικείμενα. Δίνει στην «άδεια ομορφιά» μία νέα διάσταση. Το Recycle Lab είναι ο κρίκος που ολοκληρώνει τον πλήρη κύκλο αξιακών επιλογών της KORRES, ο οποίος ξεκινά από τη φύση και τους κρυμμένους θησαυρούς της. Ως νοοτροπία και επιχειρηματική πρακτική, ωστόσο, επεκτείνεται πέρα από τα στενά όρια της ανακύκλωσης. Αφορά στην επιθυμία βελτίωσης του περιβαλλοντικού και κοινωνικού αποτυπώματός μας, κάθε μέρα. Η συνεργασία με το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος είναι ένα ακόμα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας - τα δάση των θαλασσών μας. Το είδος Posidonia oceanica είναι ενδημικό, δηλαδή συναντάται μόνο στη Μεσόγειο, ενώ τα ελληνικά νερά στηρίζουν κάποιες από τις σημαντικότερες εκτάσεις λιβαδιών Ποσειδωνίας που επιβιώνουν έως σήμερα παγκοσμίως.

Αυτό το «ανώτερο» φυτό έχει θεμελιώδη ρόλο για τη διατήρηση της υγείας και της παραγωγικότητας των θαλασσών μας, ενώ απoτελεί πολύτιμο σύμμαχό μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα θαλάσσια λιβάδια και τα άλλα αντίστοιχα παράκτια οικοσυστήματα απορροφούν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα συγκριτικά με τα τροπικά δάση, συχνά αποκαλούμενο και ως «μπλε άνθρακα». Θεωρούνται οι «πνεύμονες της Μεσογείου». Κάθε τετραγωνικό μέτρο ενός υγιούς λιβαδιού παράγει έως και 20 λίτρα οξυγόνου ημερησίως για τις θάλασσες και την ατμόσφαιρα.

Περισσότερα από 300 είδη φυκών και 1.000 είδη θαλάσσιων ζώων βρίσκουν καταφύγιο σε αυτά. Εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος των θαλάσσιων λιβαδιών ως φυσικό φράγμα ενάντια στην ενέργεια των κυμάτων, αποτρέποντας τη διάβρωση των ακτών και των παραλιών. Παρότι αποτελούν προστατευόμενο οικοσύστημα προτεραιότητας, καταστρέφονται από ανθρωπογενείς παράγοντες, όπως οι καταστροφικές αλιευτικές πρακτικές, η άναρχη αγκυροβόληση σκαφών και η ανεξέλεκτη ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών. Δεδομένου του ιδιαίτερα αργού ρυθμού ανάπτυξης τους, όταν καταστραφεί ένα λιβάδι Ποσειδωνίας στα βαθύτερα νερά μπορεί να χρειαστεί περισσότερα από 100 χρόνια για να ξανασχηματιστεί. Τουλάχιστον το 5% των θαλάσσιων λιβαδιών εξαφανίζεται κάθε χρόνο παγκοσμίως - 8 φορές υψηλότερος ρυθμός συγκριτικά με τα τροπικά δάση.

Μία από τις κύριες δράσεις του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στοχεύει στην ανάσχεση της καταστροφής των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας. Σε συνεργασία με διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς, χαρτογραφεί την έκταση και την κατάσταση των θαλάσσιων λιβαδιών στο Αιγαίο, ενώ συμβάλλει στην ανάκαμψή τους μέσω της φύτευσης υποβρύχιων κήπων, χρησιμοποιώντας ως «μοσχεύματα» βιώσιμα τμήματα του φυτού που ξεβράζονται στα ρηχά νερά. Μία πολύπλοκη διαδικασία που συμβάλλει στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στη βελτίωση της υγείας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Η KORRES υποστηρίζει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος σε αυτή την αποστολή, ενισχύοντας την απήχηση της προσπάθειας. Παράλληλα, μέσα από τη νέα αντηλιακή σειρά Γιαούρτι δηλώνει το στίγμα της και σε επίπεδο προϊοντικής ανάπτυξης, σε αρμονία με τη φύση: χωρίς σιλικόνες που δεν βιοδιασπώνται, χωρίς αντηλιακά φίλτρα με δυνητικά αρνητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θαλάσσια λιβάδια της Ποσειδωνίας, επισκεφθείτε το site archipelago.gr

KORRES Γιαούρτι Νέα αντηλιακή σειρά

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου + Ματιών SPF50

Προστασία + Ενυδάτωση
Χωρίς συνθετικό άρωμα
Προστασία κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων
Προστασία από τη φωτογήρανση
Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες

Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου και ματιών που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και προστατεύει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια. Ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη.

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα-Gel Προσώπου SPF30 + SPF50

Προστασία + Ενυδάτωση
Προστασία κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων
Προστασία από τη φωτογήρανση
Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες

Αντηλιακή κρέμα-gel προσώπου που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη.

Γιαούρτι Αντηλιακή Κρέμα Προσώπου με Χρώμα SPF30 + SPF50

Προστασία + Ενυδάτωση
Προστασία κατά των ατμοσφαιρικών ρύπων
Προστασία από τη φωτογήρανση
Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες

Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα, που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και ομοιόμορφη κάλυψη. Ενισχυμένη με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, μία δραστική ουσία που προέρχεται από προϊόν ζύμωσής του φασκόμηλου, και πανθενόλη για υγιή όψη.

Γιαούρτι Αντηλιακό Γαλάκτωμα Spray Σώματος + Προσώπου SPF30 + SPF50

Προστασία + Ενυδάτωση
Προστασία από τη φωτογήρανση
Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες

Μη λιπαρό, αντηλιακό γαλάκτωμα για σώμα και πρόσωπο που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένο με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, πανθενόλη και βιταμίνη Ε.

Γιαούρτι Αντηλιακό Γαλάκτωμα Σώματος + Προσώπου SPF30 + SPF50

Προστασία + Ενυδάτωση
Προστασία από τη φωτογήρανση
Ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες

Μη λιπαρό, αντηλιακό γαλάκτωμα για σώμα και πρόσωπο που προσφέρει ενεργή ενυδάτωση και μοναδική αίσθηση άνεσης. Ενισχυμένο με γιαούρτι, φυσική πηγή πρωτεϊνών, πανθενόλη και βιταμίνη Ε.

Γιαούρτι Δροσιστικό After-Sun Gel Προσώπου + Σώματος

Άνεση + Ενυδάτωση

Γαλάκτωμα-gel για το πρόσωπο και το σώμα με βρώσιμο γιαούρτι, που χαρίζει ευχάριστη αίσθηση δροσιάς, ενυδατώνει και φροντίζει το δέρμα. Το γιαούρτι, φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών, αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας στις ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας, ανακουφίζοντας από την αίσθηση καψίματος. Τα εκχυλίσματα Epilobium angustifolium και μάραθου ηρεμούν το δέρμα μετά την έκθεση στο ήλιο και το βοηθούν να επανακτήσει την υγιή, ενυδατωμένη όψη του.

Βρείτε τη σειρά στα φαρμακεία